Favorite Sport 

VINERI, ORA 12.00, CSM UNIREA Slobozia – HC Zalău: Haideți să-l lăsăm pe Gheorghe Tadici fără locul 3 în clasament!

OBIECTIVE. CSM Unirea poate termina campionatul pe locul 11 în cazul unei victorii în ultima etapă iar HC Zalău poate pierde ultimul loc pe podium dacă nu se impune la Slobozia.

Confruntarea din sala „Andreea Nica”, programată într-o zi şi la o oră imposibilă (vineri, ora 12.00) de către Federaţia Română de Handbal la cererea expresă a clubului din Zalău, se anunţă la fel de tensionată precum şi precedentele două confruntări din Liga Naţională. Ambele încheiate cu victoria oaspetelor după bătălii încrâncenate atât pe teren cât mai ales pe margine, cu acelaşi actor principal Gheorghe Tadici şi aceiaşi adversari, arbitri şi observatori! Scenariul se va repeta cu siguranţă şi de această dată însă sperăm ca la final învingătorii să fie cei din tabăra Unirii Slobozia.

Moral excelent în tabăra lui Muși

Fetele pregătite de Dumitru Muşi au intrat deja în febra barajului şi creşterea de formă evidentă nu poate da decât speranţe într-un meci mare şi o victorie pe măsură în confruntarea cu HC Zalău. Ar fi prima din istoria duelurilor directe din Liga Naţională după ce ardelencele s-au impus de fiecare dată la Slobozia la două goluri diferenţă, avantaj obţinut pe final de joc. Enescu şi compania n-au renunţat la locul 11, cel pe care poate termina dacă în ultima etapă trece de HC Zalău, echipa lui Tadici ce ocupă în acest momentul locul 3 în Liga Naţională. CSM Unirea Slobozia are 11 puncte, cu trei mai puţine decât Danubius Galaţi, şi cu o victorie poate urca în clasament graţie rezultatelor directe mai bune, 25 la 21 în tur şi 26 la 20 în retur, în contextul în care gălăţencele nu au meci în ultima etapă şi nu mai pot acumula puncte. Ar fi o clasare de moral, mai apropiată de valoarea individuală a jucătoarelor noastre, obţinută într-un moment perfect.

Tensiune şi emoţii în tabăra lui Tadici

Lui Tadici îi arde buza mai rău ca niciodată pentru o victorie. Oficialii clubului vor o calificare în Cupele Europene şi aceasta poate veni printr-o clasare pe locul 3, ocupat în acest moment. Poziţie în clasament pentru care se bate şi SCM Craiova, echipa din Bănie având un punct mai puţin înaintea deplasării de la Rm. Vâlcea unde poate trece fără probleme de o echipă scăpată de griji. În acest context pentru Tadici este vital să învingă la Slobozia, orice pas greşit fiind sinonim cu ratarea obiectivului. Galonatul antrenor vine optimist să joace cu Unirea având ca ascendent moral precedentele victorii, 25 la 23 cu echipa lui Liviu Paraschiv şi 26 – 24 cu echipa Victorinei Bora. Două confruntări extrem de tensionate, cu spectacolul asigurat de Tadici, vulcanic şi impulsiv pe alocuri, presiunea pe oficialii partidelor aducându-i puţinul de care a avut nevoie pentru lua cele trei puncte puse în joc! Dacă pe prima dintre ele şi-a adjudecat-o ceva mai uşor, în meciul de sezonul trecut puţin a lipsit ca Tadici să nu plece cu jandarmii de la Slobozia! CSM Unirea Slobozia a condus ostilităţile pe teren dar ploaia de afară avea să fie aliatul perfect pentru echipa ştearsă din Zalău. Pentru că apa de afară ajungea pe teren prin acoperiş Tadici le-a cerut jucătoarelor sale să stea mai mult lungite pe suprafaţa de joc încercând astfel să-l determine pe observator să oprească meciul şi să-i de-a câştig de cauză. Meciul s-a dus până la finalul celor 60 de minute doar graţie celor două arbitre care au avut curajul de a nu ţine cont de presiunea şi ameninţările venite din partea lui Gheorghe Tadici, cel care a arătat la Slobozia este un antrenor de excepţie dispus să facă orice pentru a câştiga un meci!

Related posts