Educație 

Școlile se redeschid în Ialomița începând de luni, funcție de numărul de cazuri din fiecare localitate

Școlile se redeschid începând de luni, 8 februarie, iar elevii vor intra din nou în clase funcție de scenariul dat de rata de infectare cu Covid-19.

Școlile se redeschid începând de luni, 8 februarie, prima zi a semestrului 2 din anul școlar 2020 – 2021 complet bulversat de infectările cu noul coronavirus.

Prezența elevilor în clase începând de luni va fi însă condiționată de numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 înregistrate în localitățile din țară.

Practic, elevii vor merge în sălile de curs pentru învățământ clasic, față în față, în funcție de cele trei scenarii introduse în 2020: verde, galben sau roșu.

Școlile se redeschid total funcție de numărul de cazuri de Covid-19

Începând din 8 februarie doar elevii care studiază în localități aflate în scenariul verde vor intra în totalitate în sălile de curs.

Este vorba de unitățile de învățământ din acele localități în care se înregistrează o rată de infectare cu Covid-19 de sub 1 la mia de locuitori.

Am decis că începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident însă că trebuie să respectăm și situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure.”(KLAUS IOHANNIS, președintele României)

În cazul localităților aflate în scenariul galben, cu rată de infectare cuprinsă între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, prezența la școală va fi permisă doar anumitor elevi.

Este vorba de copiii de la grădiniță, elevii din clasele I – IV, cei din clasele a VIII-a și clasele a XII-a, ultimele două clase cu examene în vară.

În ceea ce privește copiii care învață în localități aflate în scenariul roșu (rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile) aceștia sunt obligați în continuare să rămână sută la sută la învățământul online.

Excepție fac doar copiii de la grădinițe și cei din clasele I – IV care pot merge la școală și în cazul scenariului roșu.

Redeschiderea școlilor include România pe lista statelor europene care își primesc din nou elevii în sălile de curs, chiar și parțial. În acest moment, doar trei state din Uniunea Europeană țin școlile complet închise.

Școlile se redeschid doar pentru unii elevi în Slobozia, dacă se menține actuala rată de infectare

Potrivit ultimelor date oficiale, marți, 2 februarie, județul Ialomița se afla în scenariul verde, cu o rată de infectare de 0,89 cazuri înregistrate în ultimele 14 zile la o populație de o mie de locuitori.

În acest moment, în județul Ialomița nicio localitate nu se află în scenariul roșu, cel în care în clase pot intra doar copiii de la grădinițe și cei din clasele I – IV.

În schimb, în scenariul galben, cu rate de infectare între 1 și 3, se află Moldoveni (2,89), Sălcioara (2,74), orașul Fierbinți-Târg (1,96), Andrășești (1,84), Manasia (1,74), Albești (1,71), Ograda (1,71), Sfântu Gheorghe (1,65), Roșiori (1,57), Ciochina (1,33), Urziceni (1,26), Gheorghe Doja (1,18), Căzănești (1,13), Cosâmbești (1,08) și Movila (1,06).

O rată de infectare de 1,57 se înregistra marți și în municipiul Slobozia. Dacă aceasta se va menține la peste 1 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, elevii din clasele V-VII și IX – XI vor studia în continuare doar online.

În toate celelalte localități din județ, dacă se păstrează actualele date privind infectarea cu Covid-19, școlile ar urma să se redeschidă pentru toți elevii începând de luni, 8 februarie.(FOTO: pexels.com)

Related posts