Favorite Politică 

Negocieri ca la piață cu posturile din Prefecturi. La ce partid a ajuns Ialomița și cine se pregătește să devină prefect

Negocieri aprinse între PNL și USR pentru șefia Instituției Prefectului Ialomița. Pleacă sau nu Tonița Manea?

Negocieri aspre între partidele aflate la guvernare pentru posturile de prefecți și subprefecți din județe.

PNL, USR, PLUS și UDMR, partidele care asigură guvernarea, încearcă să-și mărească sfera de influență la nivel local prin prefecți și subprefecți unși politic în teritoriu.

Calculele se fac de zor iar negocierile se poartă încă de la finalul anului trecut și încă nu au fost bătute în cuie ce posturi primește fiecare dintre cele patru partide.

PNL și USR își dispută la negocieri șefia Instituției Prefectului Ialomița

Funcția de prefect de Ialomița va reveni USR, afirmă surse din PNL, organizația centrală. În aceste condiții, cele mai mari șanse să devină prefect al județului le are Mihai Tănăsescu (în foto, alături de Dan Barna).

Unul dintre susținătorii necondiționați ai liderului Dan Barna, lucru evident la vizita acestuia în Ialomița de dinaintea alegerilor euro-parlamentare, Mihai Tănăsescu este în cărți pentru a-i lua locul doamnei Tonița Manea, prefectul în funcție.

Liberalii ialomițeni încearcă pe ultima sută de metri să întoarcă mortul de la groapă și să determine conducerea centrală PNL să păstreze funcția de prefect de Ialomița.

Potrivit ultimelor runde de negocieri purtate între șefii celor patru formațiuni politice, țintarul național al celor mai importante funcții în Prefecturi arată astfel: PNL 23 prefecți și 47 subprefecți, USR-PLUS 14 prefecți și 28 subprefecți iar UDMR 5 prefecți și 10 subprefecți.

PNL ar urma să dețină funcțiile de prefect în Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

USR se mulțumește cu funcțiile de prefect în județele Argeș, Bacău, Brăila, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Suceava și Timiș.

PLUS ia Instituția Prefectului București și funcțiile de conducere în Prefecturile Buzău, Harghita, Tulcea și Vaslui.

UDMR va primi funcțiile de prefect în județele Arad, Cluj, Covasna, Satu Mare şi Sălaj.

Related posts