Administrație Sănătate Social 

Stelnica: Dispensarul din Maltezi va fi modernizat cu fonduri derulate prin PNRR

Stelnica va avea un dispensar uman modernizat după ce Primăria a obținut o finanțare în valoarea de 8,3 miliarde lei vechi.

Pe lângă Centrul Medical modern situat în Stelnica, locuitorii din satul Maltezi vor avea un dispensar reabilitat și dotat cu mobilier de ultimă generație, printr-un proiect de înființare și dotare centru comunitar integrat.

Este o investiție totală de 8,3 miliarde lei vechi, fonduri venite prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență) într-un contract de finanțare semnat deja de autoritatea locală cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

Clădirea dispensarului uman din Maltezi va intra astfel într-un amplu proces de reabilitare. Pe lângă modernizarea clădirii fondurile vor fi folosite și pentru achiziționarea de mobilier specific unui centrul medical.

„Era singura posibilitate pe care o aveam să reabilităm acea clădire care este foarte veche, an de construcție 1900. În plus, vom beneficia și de o mașină electrică pentru asistentul medical comunitar, cumpărată de Ministerul Sănătății. Este o mașină deosebit de utilă pentru locuitorii din satul Maltezi care astfel pot fi transportați la Centrul Medical pe care-l avem realizat în Stelnica dar pot ajunge mult mai ușor și la Spitalul Municipal Fetești pentru consultații de specialitate ce nu pot fi acordate pe plan local.”, a descris investiţia primarul Costel Brateş.

Related posts