Favorite Sănătate Social 

Testare gratuită la Slobozia. Câte teste de depistare Covid-19 a achiziționat Primăria Slobozia

Testare gratuită în centrul municipiului Slobozia începând de miercuri și până ce rata de incidență va scădea sub 6 la mia de locuitori.

Testare gratuită pentru toți locuitorii din Slobozia după ce rata de infectare în municipiul reședință de județ a ajuns la 14,06 persoane depistate cu Covid-19 în ultimele două săptămâni.

Testele rapide de depistare a virusului SARS-CoV-2 sunt puse la dispoziție de către municipalitate.

Într-o primă fază au fost cumpărate 5.000 de teste de depistare a noului coronavirus, la un preț de puțin peste 10 lei bucata.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, a precizat că există bani în bugetul local pentru achiziționarea altor mii de teste gratuite.

Acesta îi invită pe locuitori să vină în centrul de testare amenajat în Piața Revoluției, documentul eliberat cu rezultatul negativ având valabilitate de 48 de ore.

Hârtia eliberată pe loc poate fi folosită pentru accesul în acele locații unde nu pot intra decât persoanele vaccinate, cele trecute prin boală ori cele care prezintă un test negativ.

Dacă noi, primarii, stăm cu mâinile în sân și așteptăm să vină cineva de la Guvern să ne facă treaba, ne înșelăm amarnic, ne-am greșit poziția pe care o ocupăm.”, a explicat Dragoș Soare de ce Primăria Slobozia a trecut la testare gratuită.

Testare gratuită pentru fiecare cetățean o dată la șapte zile

Am ales acest interval pentru a nu avea situații în care o persoană vine și se testează zilnic sau imediat după ce au trecut cele 48 de ore de valabilitate a certificatului primit după o testare.”, a precizat primarul Dragoș Soare.

În primele ore de la deschiderea centrului s-au testat gratuit zeci de persoane, două dintre acestea, soț și soție, fără simptome specifice, fiind depistate pozitiv cu Covid-19.

Rezultatele pozitive sunt transmise automat în baza de date a Direcției de Sănătate Publică Ialomița iar persoanele depistate cu Covid-19 intră automat în izolare la domiciliu.

Am în mașină 20 de teste, le-am cumpărat săptămâna trecută. Mă testez pe mine și îmi testez familia. Da, pot să mă infectez, dar fiind vaccinat nu voi ajunge niciodată în stare gravă la Spital. (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Primarul municipiului Slobozia este de acord cu introducerea de restricții pentru persoanele nevaccinate și spune că doar prin vaccinare se reduce presiunea enormă care este în acest moment pe sistemul sanitar.

Sunt de acord cu introducerea unor restricții și sunt de acord cu introducerea certificatului verde. Eu am certificat verde pentru că m-am vaccinat și iau astfel o presiune de pe Spitalul Județean Slobozia., a declarat Dragoș Soare la scurt timp după deschiderea centrului de testare gratuită.

Related posts