Politică 

TINEL GHEORGHE, PREŞEDINTE PNL IALOMIŢA: „Managera Iancu nu înţelege că Spitalul Judeţean nu este groapă de gunoi!”

REACŢIE. Deputatul liberal Tinel Gheorghe le dă dreptate salariaţilor nemulţumiţi de la Spitalului Judeţean de Urgenţă şi cere public demiterea Marianei Iancu din funcţia de manager a celei mai mari unităţi spitaliceşti ialomiţene.

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a criticat public modul în care şefii Spitalului Judeţean Ialomiţa au calculat salariile oamenilor, aplicarea în mod discreţionar a sporurilor generând nemulţumiri în rândul cadrelor medii, motiv pentru care au şi ieşit în stradă. Analizând cifrele economice, parlamentarul consideră că funcţia de manager este prea mare faţă de activitatea profesională a Marianei Iancu şi este sigur că indiferent câte fonduri publice vor fi pompate, Spitalul Judeţean va avea şi în continuare problemele pe care le are de ani de zile.

„Managementul doamnei Mariana Iancu este catastrofal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, ea nu pricepe fenomenul, Spitalul nu este groapă de gunoi. Acolo este o situaţie dezastruoasă, oamenii au ieşit în stradă pe bună dreptate pentru că legea salarizării provoacă inechităţi.” (TINEL GHEORGHE, preşedinte PNL Ialomiţa)

Domnule deputat, consideraţi îndreptăţit protestul angajaţilor de la Spitalul Judeţean?

La Spitalul Judeţean de Urgenţă este o situaţie dezastruoasă, oamenii au ieşit în stradă pe bună dreptate pentru că legea salarizării provoacă inechităţi. Am atras atenţia că legea PSD va produce nemulţumiri şi, iată, am avut dreptate. O categorie mică beneficiază de creşteri salariale, în schimb cea mai mare parte a personalului sanitar cu calificare medie nu primeşte mare lucru iar oamenii sunt supăraţi şi au ieşit în stradă să-şi ceară drepturile. La greva de la Spitalul Judeţean s-au alăturat şi salariaţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru acelaşi motiv, scăderi de salarii prin aplicarea proastă a legii. Partidul Social Democrat crează inechităţi sociale, un adevărat partid social democrat condus de doi social democraţi adevăraţi, „Daddy” Liviu Dragnea ca preşedinte şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului.

Oamenii au arătat cu degetul spre managerul unităţii…

La Spitalul Judeţean se plâng oamenii că nu au fost lăsaţi să iasă în grevă şi spun că lucrurile nu sunt în regulă cu gestionarea banilor. Managementul doamnei Mariana Iancu este catastrofal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi îi cer public preşedintelui Victor Moraru să purceadă de îndată la demiterea doamnei Iancu pentru incapacitatea de a gestiona această unitate medicală deosebit de importantă în judeţ. Nemulţumirilor personalului cu studii medii li se adaugă şi nemulţumirile cadrelor medicale, există un scandal legat de desfiinţarea liniei a doua de gardă de la secţia de chirurgie. Situaţia economică este proastă, la sfâşitul lunii februarie 2018 erau datorii de peste 4,2 milioane lei şi nu văd care este raţiunea pentru care fosta şefă a gunoiului ialomiţean să mai fie menţinută în funcţia de conducere a Spitalului Judeţean. Eu cred că PSD are oameni competenţi care pot reabilita această instutuţie.

Chiar credeţi că va fi demisă doamna manager având în vedere că tocmai ce i-a fost mărit salariul cu 65%, până la 21.500 lei?

A ajuns funia la gât, nu se mai poate, menţinerea doamnei Mariana Iancu la şefia Spitalului Judeţean este catastrofală şi va afunda această unitate spitalicească din ce în ce mai mult. Veţi vedea că nu se va simţi nimic acolo, indiferent câtă infuzie de bani vor face Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii nu se va simţi nimic acolo. Ea nu pricepe fenomenul, Spitalul Judeţean de Urgenţă nu este groapă de gunoi. Bănuiesc că mărirea de salariu este urmare a presiunii pe care a pus-o, am informaţii că a existat o ameninţare cu demisia, pe masa preşedintelui Consiliului Judeţean ar exista această demisie. Mai şi declară că este nemulţumită de salariu, probabil vrea chiar mai mult de atât! Este suficientă activitatea publică pentru a-mi face o idee despre modul în care înţelege Mariana Iancu să managerieze cea mai mare unitate medicală din judeţ. Să raţionalizezi raţia pacientului mi se pare că este de noaptea minţii. Să externalizezi anumite servicii care funcţionau acolo şi pe care le puteai tu gestiona doar pentru că ai anumite presiuni politice ale unor grupuri de interese este foarte grav. Ialomiţa este un judeţ sărac, aici trebuie drămuit fiecare leuţ, nu ce se întâmplă acum la Spitalul Judeţean.

 

Related posts