Sport 

Unirea Slobozia, debut cu victorie în deplasare în noul sezon de Liga 2

Unirea Slobozia a câștigat cu 2 – 0 meciul disputat cu Unirea Dej și începe cu dreptul campionatul.

Unirea Slobozia a debutat cu victorie pe teren străin în prima etapă din Liga 2, sezonul competițional 2021 – 2022.

Disputat ca și precedentul, cu un singur meci direct cu celelalte 19 combatante, noul campionat se anunță la fel de complicat.

Unirea vrea să câștige cât mai multe puncte și să încerce să prindă unul dintre primele 6 locuri, cele din play-off, sau măcar să termine în primele 10 locuri pentru a avea un play-out fără emoții.

Unirea Slobozia s-a impus prin experiență

Unirea Dej, promovată din Liga 3, s-a pregătit ca la carte pentru meciul cu Unirea Slobozia.

Spectatorii care au plătit bilet pentru a intra pe stadion au primit câte un steag alb sau albastru pentru a se alătura unei galerii pe cât de zgomotoasă pe atât de frumoasă.

Pe teren, gazdele s-au avântat curajos spre poarta Unirii și au reușit un prim sfert de oră cu o prezență consistentă în jumătatea oaspeților însă fără a pune în pericol poarta apărată de Gurău.

Prima pauză de hidratare a fost ocazia perfectă pentru antrenorul Adrian Mihalcea să facă din mers reglajele necesare și în minutul 17 se produce o acțiune prelungită de atac, Bolohan scoate mingea pentru șutul lui Coadă dar balonul nu are suficientă viteză pentru a-i pune probleme reale lui Răilean.

Unirea Dej ripostează în minutul 25, minge trimisă înalt la bătaie, Dinu nu reușește să respingă și Rus reia cu capul puțin pe lângă poartă.

În minutul 35 se produce deschiderea scorului, Mustacă este găsit perfect în zona punctului de la 11 metri, îl vede pe portar plasat greșit și șutează înșelător spre colțul opus. Răilean se întinde disperat însă are ghinion, mingea îi trece printre mâini și se prelinge în plasa porții.

Experiența echipei care a trecut prin bătălii grele în Liga 2 își spune cuvântul și gazdele nu reușesc să mai lege multe pase consecutive până la odihnă.

Contraatacul care a făcut diferența

Reprize secundă începe cu Unirea Slobozia în atac, Toma execută o lovitură liberă din lateral, Ibrian sare mai sus decât fundașul de marcaj, reia cu capul, portarul este spectator dar mingea se duce jumătate de metru pe lângă bara din dreapta.

Cruceru centrează apoi din corner, reluare cu capul Perju puțin peste transversală și, imediat, Greu intră în careu, centrează în buza porții pentru reluarea cu capul a lui Coadă dar portarul Răilean îi suflă în ultimul moment mingea după un plonjon eficient.

În minutul 60 este rândul lui Coadă să rateze o ocazie imensă de a dubla avantajul echipei sale. Găsit bine în centrul careului de Aflana, fotbalistul Unirii Slobozia a șutat din 10 metri puțin peste bara transversală.

Unirea Dej încearcă să stăvilească iureșul ofensiv al adversarilor și-și procură patru lovituri de la colț în decurs de cinci minute.

La una dintre ele, un atacant îl faultează evident pe Gurău, acesta nu poate ieși corect pe centrare iar Rus trimite cu capul mingea în bara transversală.

Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 67, pe un atac pozițional purtat de Unirea Dej mingea este degajată spre centrul terenului, fundașul Kereki este presat de tânărul Bolohan și degajează direct în piciorul acestuia.

Mingea sare apoi la Afalna, cursă impetuoasă pe dreapta, centrare perfectă la firul ierbii pentru un șut plasat din nou la colțul din stânga al porții, realizare care-i aduce dubla lui Robert Mustacă.

Zece minute mai târziu, noul atacant adus la Unirea Slobozia, Cosmin Turcu, introdus de doar două minute pe teren, preia spectaculos pe piept o minge de urmărire, intră în careu singur cu portarul dar alege un dribling în locul unui șut iar Răilean îi fură în ultimul moment mingea de la picior.

Unirea Slobozia rămâne prezentă în atac până la finalul meciului și nu-i oferă echipei Unirea Dej șansa marcării primului gol în Liga 2. (VEZI AICI FOTOGRAFII DE LA MECI!)

UNIREA DEJ: Răilean – Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Militaru, Cătinean, Ad. Pop, Blaj, Andr. Pop, Frăsineanu. Au mai jucat: Chira, Al. Pop, Bogdan, Manole, Papp. Antrenor: Dragoș Militaru.

UNIREA SLOBOZIA: Gurău – Ibrian, Dinu, Perju, Toma – Coadă, Cruceru, Mustacă, Greu, Bolohan, Afalna. Au mai jucat: Suciu, Trașcu, Turcu, Matei. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts