Sport 

Unirea Slobozia – Dunărea Călărași 2 – 2: Egal echitabil

Unirea Slobozia a remizat pe teren propriu cu Dunărea Călărași după ce a fost condusă în două rânduri.

Unirea Slobozia a bifat al doilea rezultat pozitiv consecutiv în Liga 2. După victorie din deplasare de la Miercurea Ciuc, trupa lui Enache Costea a terminat la egalitate acasă cu o echipă trecută prin Liga Națională.

Un punct care urcă Unirea Slobozia pe locul 6, ultimul din playoff, într-o ierarhie dată peste cap de numărul mare de meciuri amânate din pricina infectărilor cu Covid-19.

Unirea Slobozia primește gol în al doilea minut al primei reprize

Dunărea Călărași a început meciul de la 1 – 0, oaspeții punctând încă din minutul 2. Un corner din stânga prinde nepregătită apărarea, Ciucur centrează pe lung, Moldovan nu este atent și Șandru vine nemarcat din spate pentru a împinge cu capul mingea în poartă din 2 metri.

Unirea Slobozia reacționează ca o echipă puternică și tânărul Trucă intră în minutul 9 în colțul careului unde este lovit peste picior de Rus, suficient pentru obținerea unei lovituri de la 11 metri.

Execută Constantin Toma, înscrie și se bucură dar centralul cere repetarea loviturii pentru că un coechipier de-al său intrase prea devreme în careu.

Toma repetă șutul și marchează din nou, de data aceasta reușita fiind considerată regulamentară iar pe tabelă se restabilește egalitatea.

Meciul are ritm, se joacă alert, Dunărea Călărași este mai prezentă la mijlocul terenului și reușește recuperea rapidă a mingilor pentru încercări de contre pe flancuri.

Așa se naște faza din minutul 17: aruncare de la margine, mingea se dispută în careu, Tudoran cade ușor de lângă Suciu și Dunărea Călărași obține o lovitură de pedeapsă.

Valentin Alexandru trage plasat, pe colțul opus celui în care plonjează Poiană și înscrie dar nu se bucură pentru că arbitrul Marius Chițu cere repetarea loviturii.

Atacantul Dunării schimbă colțul dar portarul Poiană reușește să întindă un picior salvator și să pareze lovitura, spre disperarea oaspeților.

Scăpată cu bine, Unirea Slobozia are o mare ocazie la mijlocul primei reprize: contraatac purtat de Trucă, lansat perfect în adâncime de Moldovan, portarul iese greșit, mingea este scoasă în centrul careului iar Răduca trage cu sete la o palmă peste bara transversală.

În minutul 32 sunt emoții la cealaltă poartă, experimentatul Bud scapă de marcaj, intră în careu și trage în diagonală pe lângă portar dar și la 3 metri pe lângă poartă.

Dunărea putea intra în avantaj la cabine dar golul din minutul 38 este anulat corect pentru ofsaid, Valentin Alexandru, cel care trimisese mingea în plasă, fiind surprins la un 1 metru în spatele liniei de fundași.

În prelungirile primei reprize Tudoran intră în viteză pe dreapta și din tușă dă un șut-centrare care aruncă mingea peste Poiană însă bara transversală îl salvează pe portarul Unirii Slobozia.

Unirea primește gol în al doilea minut al reprizei secunde

Repriza secundă începe la fel de prost pentru gazde cum debutase și prima: era minutul 47 când George Tudoran profită de o neînțelegere în centrul careului mic, șutează din unghi, Poiană atinge mingea dar n-o poate respinge în afara cadrului porții.

Unirea Slobozia reia muncitorește munca de recuperare a terenului pierdut și în minutul 55 nou-intratul Ene se trezește la un corner cu mingea la picior la 4 metri de poartă dar o lovește greșit și apărătorii Dunării salvează situația complicată.

Antrenorul Enache Costea schimbă la mijlocul terenului, Șandru, căpitanul celor de la Dunărea iese accidentat iar ultimul sfert de meci aparține gazdelor.

Cu forțe proaspete, Adăscăliței combină inspirat cu Gherasim, acesta intră în careu și întoarce mingea până la Cristian Ene care șutează imparabil din 10 metri iar în minutul 71 se restabilește din nou egalitatea, 2 – 2.

Un scor ce avea să rămână pe tabelă până la final, chiar dacă Wiktorski are în minutul 85 o ocazie uriașă, cu șut din 9 metri spre colț și minge scoasă cu piciorul, ca la handbal, de portarul Poiană. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Îi felicit pe jucători că nu au renunțat, au revenit de două ori după ce au fost conduși, este un punct meritat pe care l-am luat cu Dunărea Călărași.” (ENACHE COSTEA, antrenor UNIREA Slobozia)

Am făcut un meci mai slab pe faza de apărare, s-a acumulat un pic de oboseală, ne-a stors meciul de la Ciuc, a fost o deplasare lungă. Important este că nu am pierdut în fața unei echipe care are în componență cinci-șase jucători care au trecut pe la Liga 1, este un rezultat de egalitate care ne dă încredere pe viitor.”, s-a arătat mulțumit Enache Costea, antrenorul gazdelor.

A fost un meci tensionat care a început foarte bine pentru noi, să ai gol marcat în minutul 2 este spre ideal. Am condus apoi și în startul reprizei secunde iar pe ansamblu cred că am fost echipa care am dominat jocul și am avut ocazii. Mă așteptam să fim mai puternici dar până la urmă am luat un singur punct, eu zic că este puțin., a spus vizibil supărat după meci Cristian Pustai, antrenorul Dunării Călărași.

UNIREA SLOBOZIA: Poiană – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Danciu, Chebac, Răduca, Moldovan, Trucă. Au mai jucat: Ene, Gherasim, Adăscăliței, Unguru, Lemnaru. Antrenor: Enache Costea.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI: Krell – Rus, Șandru, Wiktorski, Sălceanu, Ciucur, Djuric, Tudoran, Bedea, Bud, Alexandru. Au mai jucat: Lopez, Calu, Candrea, Sava. Antrenor: Cristian Pustai.

Related posts