Favorite Sănătate 

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

44 cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia sunt infectate cu Covid-19. 8 dintre cei bolnavi sunt medici. 

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Situația gravă a fost prezentată abia după ce municipiul a intrat în carantină deși realitatea cruntă durează de cel puțin două săptămâni.

Câteva cadre medicale sunt internate la Spitalul Municipal Fetești, spital-suport Covid-19, iar cei mai mulți dintre cei infectați sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare, a anunțat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Uns șef al celui mai mare spital din județ imediat după ce președinția Consiliului Județean Ialomița a fost preluată de Marian Pavel, Liviu Patrichi, fost manager și la Spitalul din Fetești, a ținut să transmită un mesaj liniștitor ialomițenilor:

Din anchetele epidemiologice, putem spune că infectările au ca sursă comunitatea și nu zona spitalului. Aceste cadre medicale vor fi indisponibile două săptămâni, după care ele se vor întoarce în activitate.”

Managerul Spitalului Slobozia a mai adăugat că majoritatea cadrelor medicale infectate activează în zonele unde există un număr suficient de personal care să suplinească lipsa impusă de infectarea cu Covid-19.

Avem și câteva zone critice, administrabile dar la limită, cum ar fi UPU, Radiologie, zona de Terapie Intensivă, unde este necesară o specializare suplimentară și unde nici nu sunt disponibile cadre medicale pentru a fi redirecționate în alte zone ale Spitalului.”, recunoaște Liviu Patrichi.

Spitalul Slobozia se laudă că face 80 teste pe săptămână

Județul Ialomița a avut miercuri, potrivit raportării zilnice, 102 noi infectări cu Covid-19 și un număr de 18 bolnavi infectați anterior care au fost reconfirmați pozitiv. La câte teste efectuate asta nu se mai obosesc oficialii să comunice.

Ce știm este însă capacitatea „extraordinară” de testare de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, la mai bine de 8 luni de la apariția primelor cazuri în județ.

În cel mai mare spital din Ialomița se pot face în acest moment 80 de teste pe săptămână, adică sub 12 teste pe zi! Penibil de puțin. E drept că în urmă cu o lună situația era și mai cruntă: doar 50 de teste la două săptămâni, o medie de 3,5 teste zilnice.

De ce în urmă cu o lună? Simplu! Atunci a preluat Liviu Patrichi frâiele Spitalului Județean iar creșterea „spectaculoasă” a capacității de testare trebuia să fie prezentată public.

Asistăm la o dublare a capacității de testare PCR datorită îmbunătățirii logisticii și achiziției de teste PCR. De asemenea, o dublare a capacității prin achiziția celui de-al doilea echipament RT-PCR, prin donație, de la un producător care poate asigura și kiturile necesare pentru a fi foarte flexibili. La ora actuală facem evaluări asupra echipamentului., a prezentat situația Liviu Patrichi.

Related posts