Favorite Sănătate 

Vaccinare pentru premii în județul Ialomița

Autoritățile județene organizează vaccinare pentru tineri și încearcă să-i determine să se imunizeze prin acordarea unor premii.

Vaccinare, extremă urgență! Aceasta pare să fie deviza autorităților din Ialomița care apelează la soluții disperate pentru a-i convinge pe oameni să se prezinte la centrele de vaccinare.

Obligați să scoată românii la vaccinare, reprezentanții Instituției Prefectului Ialomița au pus la cale o operațiune de vaccinare dedicată celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani.

Mesaj oficial: Alege să te vaccinezi! Alege să fii câștigător!

Maratonul vaccinării pentru persoanele cu domiciliul în județul Ialomița cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani va avea loc în zilele de 31 mai și 1 iunie.

Tinerii sunt invitați să se vaccineze în centre amenajate în șase localități din județ: Slobozia, Țăndărei, Fetești, Amara, Urziceni și Fierbinți Târg.

Pentru a-i atrage la vaccinare pe tineri sunt puse la bătaie câteva premii: 3 laptop-uri, 3 tablete și 3 telefoane mobile performante.

Valoarea premiilor este de 40.000 lei iar banii provin din fondurile Consiliului Județean Ialomița, instituție cooptată în operațiunea vaccinării doar pentru a asigura fondul de premiere.

Tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani care se vaccinează pe durata acestei campanii se vor putea înscrie la cele 3 tombole care vor avea loc pe data de 10 iunie 2021 la Slobozia, Fetești și Urziceni.”, a anunțat Instituția Prefectului Ialomița.

Toți cei interesați, indiferent de vârstă, se pot vaccina fără programare la centrele de vaccinare ce vor fi deschise până la orele 22.00.

Inițiativa este susținută financiar de către Consiliul Județean Ialomița, iar logistic de către Primăria Slobozia, Direcția de Sănătate Publică Ialomița și administrațiile locale unde există centre de vaccinare.”, au mai precizat cei din Instituția Prefectului Ialomița.

Vaccinare să fie, dar să știm cu ce!

Organizatorii maratonului de vaccinare nu au anunțat ce ser va fi folosit pentru vaccinarea tinerilor așa încât mai mulți doritori au cerut lămuriri pe Facebook.

Mihai Tănăsescu, prefectul județului Ialomița, cel care trebuie să raporteze la final pe linie guvernamentală succesul operațiunii, s-a grăbit să anunțe că la centrele de vaccinare se va folosi vaccinul Pfizer.

Cu o singură excepție, la centrul din orașul Fierbinți Târg, unde va fi folosit vaccinul Moderna.

La Fierbinți se va folosi Moderna, dar oferim transport până la Urziceni tinerilor sub 18 ani dacă se strâng în grupuri de minim 10 persoane.”, a plusat ca promisiune prefectul Mihai Tănăsescu.

Nu la fel de darnic s-a arătat prefectul de Ialomița atunci când cineva l-a întrebat de ce nu se deschide un centru de vaccinare în orașul Căzănești. Sau, pe modelul Fierbinți, de ce nu se asigură transport celor care vor să ajungă la Slobozia sau la Urziceni.

Tinerii din Căzănești pot participa fără probleme dacă se vaccinează în oricare centru fix de vaccinare din județul Ialomița.”, a spus sec și pentru a scăpa de interlocutor Mihai Tănăsescu în postarea de pe Facebook.

Related posts