Favorite Sănătate 

Vaccinarea în Ialomița: Bolnavii sub 65 ani sunt amânați la administrarea primei doze de vaccin anti-Covid-19

Vaccinarea persoanelor bolnave cu vârsta mai mică de 65 ani care au reușit să se înscrie pe platformă se va face cu întârziere de două săptămâni.

Vaccinarea anti-Covid-19 se va face începând de sâmbătă, 30 ianuarie, după noi reguli, după cum a stabilit vineri Comitetul de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-COV-2.

Potrivit unui document semnat de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, apar reguli noi ce-i privesc pe bolnavii cronici cu vârsta mai mică de 65 ani.

Vaccinarea bolnavilor sub 65 ani se va face cu ambele tipuri de vaccinuri

Începând cu data de 30 ianuarie, persoanele sub 65 ani, programate la doza 1 între 30 ianuarie și 11 februarie se replanifică pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale, astfel:

– Persoanele programate în zilele de 30 și 31 ianuarie se replanifică în zilele de 16 și 17 februarie și vor fi vaccinate cu Moderna.

– Persoanele programate în zilele de 1 – 11 februarie se replanifică în zilele 18 – 28 februarie și vor fi vaccinate cu Pfizer.”, au stabilit vineri șefii campaniei naționale de vaccinare.

Persoanele cu vârsta de peste 65 ani care s-au programat până acum în platforma online rămân la programarea inițială pentru doza 1.

Astfel, cei programați pentru zilele de 30 ianuarie – 3 februarie vor primi prima doză din vaccinul Pfizer iar la 21 de zile doza de rapel, iar cei programați în zilele de 4 – 11 februarie se vor vaccina cu prima doză din vaccinul Moderna iar la 28 zile cu doza de rapel.

În cazul persoanelor care activează în domeniile esențiale programate inițial pentru prima doză în perioada 28 ianuarie – 11 februarie, vaccinarea acestora se amână cu 10 zile, după cum urmează:

– Persoanele programate pentru vaccinare în perioada 28 ianuarie – 6 februarie se replanifică începând cu data de 8 februarie până în data de 17 februarie și vor fi vaccinate cu Moderna (doză de rapel la 28 zile).

– Persoanele programate pentru vaccinare în perioada 7 – 11 februarie se replanifică începând cu data de 18 februarie până în 22 februarie și vor fi vaccinate cu vaccinul Pfizer (doza de rapel la 21 zile).

Ca principiu general, persoanele vaccinate cu un tip de vaccin la doza 1 primesc același tip de vaccin la doza 2. Nu se fac excepții de la acest principiu.” (VALERIU GHEORGHIȚĂ, coordonator campanie națională de vaccinare)

Toate persoanele programate până în data de 17 februarie vor fi vaccinate complet

Doza 2 se asigură cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele programate la doza 2 în perioada 29 ianuarie – 17 februarie (persoane care au primit prima doză de vaccin Pfizer).”, a transmis către Direcția de Sănătate Ialomița medicul militar Valeriu Gheorghiță.

DSP Ialomița va avea ca sarcină să verifice necesarul de doze de vaccin solicitat la centrele de vaccinare din județ, luând în considerare numărul de persoane programate în platforma STS.

Față de acest număr se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale, dializați și persoane nedeplasabile, necesar de doze ce va fi în responsabilitatea DSP.

Related posts