Favorite Sănătate 

Vaccinarea în Ialomița, scandalul amânării administrării primei doze

Vaccinarea în Ialomița și-a consumat joi episodul amânării pentru 10 zile a administrării vaccinului anti-Covid-19.

Vaccinarea în centrele din Ialomița s-a produs joi cu scandal din cauza deciziei luate la nivel central de amânare a anumitor categorii de persoane care s-au programat pe platformă.

Problema a apărut când s-a constatat că din cauza livrărilor de vaccin mai mici decât cele anunțate inițial există pe stoc cu peste o sută de mii de doze mai puține față de necesar.

După cum infoialomita.ro a anunțat încă de marți, autoritățile au precizat că din cauza unui deficit de 117.000 doze de vaccin Pfizer-BioNTech persoanele înscrise pe platformă care lucrează în domenii considerate esențiale vor fi amânate la vaccinarea anti-Covid-19 pentru 10 zile începând cu data de joi, 28 ianuarie.

Vaccinarea în Ialomița, acuzații lansate în ședința Consiliului Județean Ialomița

Joi, în centrele de vaccinare din Ialomița, zeci de persoane au fost anunțate că nu vor fi vaccinate chiar dacă au susținut că suferă de cel puțina una dintre bolile ce le-ar permite să primească prima doză de vaccin în etapa a doua de vaccinare.

Gigi Petre, persoană peste 65 ani, fost prefect de Ialomița ieșit la pensie și candidat pentru un loc în Consiliul Județean Ialomița pe lista partidului Pro România, s-a vaccinat în cursul dimineții la Spitalul Municipal Fetești.

Câteva ore mai târziu el a acuzat DSP Ialomița că amenință cu pușcăria medicii de la centrele de vaccinare dacă administrează prima doză de vaccin bolnavilor cu vârsta sub 65 ani.

Au venit doi domni de la DSP și au spus că se vaccinează doar cei peste 65 ani… Restul, chiar dacă erau cronici (n.red. bolnavi) au fost trimiși acasă. Eu cred că era de datoria celor care au făcut programarea să li se comunice oamenilor să nu mai vină.”, a spus Gigi Petre.

Dan Noel, DSP Ialomița: „Gigi Petre este o hahaleră, nu citește, dar vorbește

Dan Noel (foto), directorul DSP Ialomița, a reacționat după acuzațiile lansate joi de Gigi Petre. Șeful Direcției de Sănătate Publică a explicat pentru infoialomita.ro că STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) a transmis instituției că a trimis SMS-uri către toate persoanele programate ce au fost amânate 10 zile la vaccinare.

Este vorba de persoanele angajate în domenii considerate esențiale dar și bolnavi cronici cu vârsta sub 65 ani care nu se regăsesc în documentele Casei Județene de Sănătate Ialomița cu afecțiunile ce le-ar fi permis să se încadreze în etapa a doua de vaccinare.

Gigi Petre este o hahaleră bătrână care habar n-are de nimic. Nu citește, dar vorbește! În afară de Solitaire nu a citit nimic în viața lui, nici Capra cu Trei Iezi.” (DAN NOEL, DSP Ialomița)

Eu nu mă iau după ce spun hahalerele. Acum două zile s-a decis amânarea cu 10 zile a vaccinării persoanelor înscrise pe platformă, cu excepția celor peste 65 ani, cum e cazul hahalerei Gigi, și a bolnavilor cronici. Este vorba de acei bolnavi cronici sub 65 ani înregistrați la Casa de Sănătate ca bolnavi cronici. Cei care nu sunt corelați cu Casa de Sănătate au fost amânați la vaccinare.”, a explicat Dan Noel.

Dan Noel a precizat că doar STS poate spune câte persoane din Ialomița programate inițial pe platforma de vaccinare au fost amânate cu 10 zile la primirea primei doze de vaccin.

Nu noi, DSP Ialomița, i-am scos pe oameni din platforma de vaccinare, STS-ul i-a scos. Am fost informați de către cei de la STS că toți cei scoși din platformă primesc un SMS cu 48 ore înainte prin care sunt informați că vor fi amânați cu 10 zile la vaccinare. Cei de la STS ne-au asigurat că toate persoanele care ar fi trebuit vaccinate joi și care au fost amânate 10 zile au primit în timp util SMS sau mesaj de informare pe mail.”, a adăugat șeful Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Related posts