Eveniment 

VREME SEVERĂ: Vijeliile au pus la pământ zeci de copaci în tot judeţul

NATURĂ DEZLĂNŢUITĂ. Dimineaţa zilei de joi a fost una plină pentru echipajele ISU chemate să intervină de urgenţă în mai multe zone din judeţ afectate de fenomenele meteorologice extreme.

Vântul puternic şi aversele consistente de ploaie s-au manifestat în tot judeţul încă din zorii zilei, cele mai afectate fiind oraşul Ţăndărei şi zona peri-urbană a municipiului Slobozia, zone unde circulaţia rutieră a fost îngreunată de copacii care s-au frânt sub acţiunea puternică a rafalelor ce au depăşit pe alocuri 80 – 100 kilometri la oră. În Ţăndărei, la intrarea dinspre Slobozia, vântul a pus la pământ un copac care a blocat complet circulaţia vreme de zeci de minute până ce pompierii chemaţi de urgenţă au îndepărtat crengile de pe carosabil. În zona variantei auto de ocolire a oraşului de pe una dintre case acoperişul a fost smuls şi aruncat peste firele reţelei de alimentare cu energie electrică care au fost rupte şi aruncate pe asfalt. Mai multe gospodării din Ţăndărei au fost inundate şi pompierii au montat pompe pentru scoaterea apei din curţi.

Pe şoseaua ce leagă municipiul Slobozia de oraşul Amara opt stâlpi de telefonie mobilă au fost doborâţi unul după altul şi au ajuns pe carosabil, circulaţia fiind oprită temporar, la fel cum blocaj a fost şi pe DN 2A între localităţile Giurgeni şi Ţăndărei, acolo unde un copac a fost trântit perpendicular pe unul dintre cele mai intens circulate drumuri naţionale. Copaci rupţi au fost şi în municipiul Slobozia iar în anumite intersecţii s-au format „mici Veneţii” din cauza cantităţii impresionante de apă ce n-a mai fost preluată de reţeaua de apă pluvială, circulaţia auto în această dimineaţă dând mari bătăi conducătorilor auto. „Toate situaţiile la care a fost solicitat sprijinul echipelor de intervenţie ale ISU Ialomiţa au fost rezolvate cu operativitate, în colaborare cu echipe ale secţiei de Drumuri Naţionale, ale ENEL şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.”, se precizează într-un comunicat al ISU Ialomiţa.

 

 

Related posts