Sport 

Adrian Mihalcea revine pe banca Unirii Slobozia

Adrian Mihalcea și Enache Costea refac echipa de aur de pe banca tehnică a formației Unirea Slobozia. Cu ei pe bancă, echipa a fost la un pas de promovare în Liga 1.

Adrian Mihalcea este antrenor principal la Unirea Slobozia și va fi ajutat de doi antrenori secunzi, Enache Costea și Romeo Soare.

Se reface astfel cel mai bun cuplu de antrenori pe care formația din Slobozia l-a avut în sezonul fantastic de Liga 2, 2013 – 2014, campionat în care a terminat pe locul 3.

În ultima etapă de atunci s-a jucat la Slobozia cu promovarea pe masă, Unirea și Rapid luptând pentru al doilea loc promovabil. Formația antrenată de Adrian Mihalcea și de Enache Costea avea nevoie de victorie dar a remizat, 1 – 1.

Adrian Mihalcea cunoaște bine echipa, a văzut-o la multe dintre meciurile acestui sezon și își dorește ca împreună cu Enache Costea să ridice formația cât mai repede în clasament.

În acest moment, Unirea Slobozia ocupă locul 19 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri disputate pe teren și unul pierdut nedrept la „masa verde” cu CSM Slatina.

De remarcat că Unirea Slobozia are punctaj egal cu echipa de pe locul 16 și se află la doar 7 puncte de locul 6, ultimul din play-off, ceea ce arată cât de echilibrată este Liga a doua în acest sezon.

Covid-19, cel mai puternic adversar pentru Unirea Slobozia

În fapt, pentru echipa pregătită până acum de Enache Costea, campionatul a avut două părți distincte, cu rezultate diametral opuse.

Atâta vreme cât lotul a fost valid și nevirusat de Covid-19, echipa n-a jucat deloc rău, ba, dimpotrivă.

A uimit cu victoria de pe teren propriu cu Turris Turnu Măgurele, cu remizele de acasă cu CS Mioveni și Dunărea Călărași dar și cu victoriile din deplasare cu CSM Reșița și FK Csikszereda.

A venit însă episodul nedorit cu 15 fotbaliști infectați cu Covid-19 și totul s-a dat peste cap. Echipa aflată la doar trei puncte de play-off a fost obligată să amâne meciul cu CSM Slatina și apoi să se prezinte la Recea cu o mână de fotbaliști, majoritatea tineri, doar pentru a respecta competiția.

Lucru pe care nu l-au făcut oltenii de la Slatina care s-au dat loviți la reprogramarea meciului doar pentru a câștiga fără să joace cu scorul de 3 – 0.

Au fost două săptămâni grele în care antrenorul Enache Costea nu a putut să-și pregătească meciurile așa cum trebuie, fotbaliștii săi fiind în izolare iar acest lucru s-a văzut pe teren, mai ales în ultima etapă cu Petrolul Ploiești.

Related posts