Favorite Social 

AGRICULTURĂ: Fertilizant forte ce poate face diferența atunci când se adună produsele în hambar

FertiSem Gold este un produs propus agricultorilor pentru culturile de cereale păioase, rapiță, porumb și floarea-soarelui.

Îngrășămintele foliare au devenit parte din agricultura modernă, elemente obligatorii pentru fermierii ce aplică tehnologiile de cultură la cele mai înalte standarde.

Apărute acum mai bine de jumătate de secol, îngrășămintele foliare se bazează pe absorbția substanțelor nutritive de către plante prin intermediul frunzelor.

Avantajele financiare sunt colosale în condițiile în care orice fermier încearcă să-și maximizeze producțiile prin diminuarea costurilor dar fără a face rabat de la tehnologia culturii.

Măsurătorile din teren arată că metoda de absorbire a nutrienților poate ajunge în cazurile excepționale până la 95% la aplicarea foliară.

Cu mult mai mult față de procentul de 10 – 15% înregistrat la aplicarea substanțelor prin metoda clasică, cea de împrăștiere la nivelul solului.

Fertilizator obținut pe baza datelor colectate de la fermieri

Calitatea îngrășămintelor foliare este vitală atunci când agricultorii aleg să-și trateze culturile în acest mod.

Vitale sunt informațiile venite direct din câmp, de la fermieri, cei care știu mai bine ce nevoi au plantele din solele cultivate.

Este și motivul pentru care FertiSem Gold s-a creat de către specialiștii Semințe Fundulea cu Aectra doar după colectarea informațiilor din teren.

Fundulea Semințe a creat o formulă starter de Fertilizant Foliar ce asigură o mare parte din nevoile plantelor. Totul s-a făcut pe baza discuțiilor purtate cu fermierii.”, explică Iulian Filipoiu, omul din spatele succesului Semințe Fundulea.

Așa s-a ajuns la o combinație de Azot (22,5%), Fosfor (3%), Potasiu (3%) alături de care a fost adăugat Sulf (4%) care crește rezistența la stres și, mai ales, la secetă.

Factor hotărâtor în condițiile în care Bărăganul este din ce în ce mai puțin „scăldat” de precipitații iar instalațiile de irigații acoperă doar în mică măsură hectarele cultivate.

Combinația de Sulf și Potasiu crește conținutul de proteină la grâu, mărește capacitatea de asimilare a bobului și astfel bobul devine mai greu.

Borul stimulează absorbția de micro și macro elemente în vreme ce magneziul este nutrient vital pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor, esențial în procesul de fotosinteză.

Fundulea Semințe a găsit o formulă pe care noi o considerăm câștigătoare pentru fermieri, una aproape completă, creată funcție de dorințele lor. Este un produs inovativ realizat împreună cu Aectra, partenerul nostru în proiect.”, adaugă Iulian Filipoiu.

FertiSem Gold este recomandat pentru utilizare la cereale păioase, rapiță, porumb, floarea-soarelui

La cereale păioase FertiSem Gold se aplică în două tratamente la desprimăvărare, odată cu reluarea vegetației, la apariția burdufului.

Pentru culturile de rapiță produsul se dă de două ori, în doze de 2,5 litri la hectar, în faza de dezvoltare a ramificațiilor laterale, înainte de înflorire.

Două tratamente de FertiSem Gold sunt recomandate pentru porumb, atunci când plantele au 3 – 5 frunze și apoi la intervalul de 6 – 8 frunze.

FertiSem Gold ajută și culturile de floarea-soarelui, două tratemente în doze de 2,5 litri/hectar, în intervalul 4 – 6 frunze și în stadiul de buton floral.

Specialiștii Semințe Fundulea vă pot oferi cele mai bune sfaturi legate de aplicarea și beneficiile fertilizatorului foliar FertiSem Gold.

Îi rugăm pe fermieri să solicite orice informație legată de îngrășământul foliar propus de noi dar și despre semințele ce ne-au adus în ultimii ani doar motive de mândrie.”, mai spune Iulian Filipoiu.

Compania românească Semințe Fundulea, prin gama de semințe de porumb, a obținut rezultate de excepție în loturile prezentate cu ocazia Zilei Porumbului, ediția 2019.

Related posts