Administrație Favorite Finanţări Sănătate 

Bugetul județului Ialomița, axat și în 2024 pe dezvoltare

Bugetul județului Ialomița are alocate aproape trei sferturi din fonduri pentru dezvoltare și doar puțin peste un sfert pentru cheltuieli de funcționare.

Bugetul județului Ialomița este axat și în 2024 pe susținerea programelor de funcționare. Conform datelor pregătite de specialiștii Consiliului Județean Ialomița, în acest an bugetul total cuprinde venituri de 596,219 milioane lei.

Din totalul acestora au fost distribuite fonduri de 421,448 milioane lei pentru secțiunea de dezvoltare, în timp pentru secțiunea de funcționare fondurile alocate pentru anul în curs sunt de 174,771 milioane lei.

Banii pentru funcţionare acoperă finanţarea cheltuielilor curente pentru aparatul de specialitate şi pentru cele 10 instituţii subordonare.

„Împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean am construit un buget echilibrat, axat pe priorităţile mandatului nostru: sănătate şi infrastructura de transport. Aceste domenii sunt fundamentale pentru dezvoltarea județului nostru și pentru îmbunătățirea calității vieții ialomițenilor., a transmis Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Grad de absorbţie impresionant pentru proiectele cu fonduri nerambursabile: 97%!

Consiliul Județean Ialomița se poate mândri că a dus cu bine la capăt anul 2023, cel mai complicat din punct de vedere al implementării programelor cu fonduri nerambursabile.

Instituția a atins un grad de absorbție impresionat, circa 97% din totalul cheltuielilor eligibile din suita de proiecte de investiții derulate cu fonduri europene ce au avut ca termen limită de atragere a banilor nerambursabili ultima zi a anului trecut.

Pe tot ce a însemnat parte de absorbție fonduri europene ne închidem la finalul anului 2023 pe o valoare de 97%, sume ce trebuiau să fie acoperite până la 31.12.2023. Este o performanță pentru care trebuie felicitați toți cei care au lucrat în Consiliul Județean Ialomița pentru asigurarea succesului implementării acestor proiecte de o importanță vitală pentru județ. (ALEXANDRU POTOR, administrator public județul Ialomița)

Proiectele de modernizare a infrastructurii de sănătate au ajuns la un nivel de implementare foarte ridicat, mai ales modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe și modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

În 2024 vor continua lucrările la construirea blocului operator din cadrul celui mai mare spital din Ialomița, obiectiv ce este edificat într-un procent de 85%. Au fost aduse și parte din echipamentele medicale și se speră ca până cel târziu în toamna acestui an investiția să fie finalizată și predată de constructor.

Related posts