Administrație Favorite Finanţări Sport 

Slobozia se pregătește de promovarea în Liga Națională de fotbal cu investiții majore

Slobozia va avea un stadion modernizat cu fonduri de la bugetul local și teren de antrenament făcut cu bani de la bugetul județean.

Slobozia se pregătește de promovarea în Liga Națională de fotbal cu investiții majore la stadionul municipal și, în paralel, cu realizarea unui teren destinat antrenamentelor echipei Unirea Slobozia.

Din punct de vedere fotbalistic, Unirea Slobozia este mai aproape ca niciodată de promovarea în Liga Națională.

Echipa antrenată de Adrian Mihalcea ocupă locul 3 în Liga 2 cu patru etape rămase de jucat din sezonul regular și va juca, mai mult ca sigur, în play-off-ul competiției.

Cum echipele de primele două locuri din clasament în acest moment nu au drept de promovare în Liga Națională, Unirea Slobozia este creditată cu prima șansă de a juca din toamnă în elita fotbalului românesc.

Infrastructura, mereu în urma performanței sportive

Unirea Slobozia va avea o problemă serioasă în cazul promovării în Liga Națională, în condițiile unui stadion municipal construit în anii 70, departe de rigorile competiționale de astăzi.

Cu o capacitate de circa 5.000 de locuri pe scaune și cu tribune peste care trecerea anilor și-a pus serios amprenta, stadionul suferă și în ceea ce privește suprafața de joc.

Este și normal, având în vedere că aici joacă meciurile de pe teren propriu atât echipa mare, Unirea Slobozia, cât și echipele de juniori ale AFC Unirea 04 Slobozia.

Dacă adăugăm că echipa nu are un teren de antrenament propriu și că aproape toate sesiunile de pregătire au loc pe același teren de joc este evident că suprafața de joc trebuie refăcută cât mai repede.

Stadionul ce aparține municipalității va intra într-un amplu proces de modernizare după ce un proiect investițional va fi aprobat de consilierii municipali.

În bugetul pe anul în curs este prevăzută suma de 2,1 milioane lei, fără TVA, echivalentul a jumătate de milion de euro, pentru lucrări ce se vor realizate de urgență.

Este vorba de refacerea suprafeței de joc de circa 5.000 mp prin introducerea unui sistem de încălzire a suprafeței de joc, înlocuirea gazonului, sistem automatizat de irigare și montarea unei piste de tartan.

În afara fondurilor pentru realizarea lucrărilor, bugetul local va achita 50.000 lei, fără TVA, pentru proiectare și realizare documentații necesare investiției de 500.000 euro.

Teren de antrenament realizat cu fonduri de la Consiliul Județean Ialomița

Finanțarea echipei de fotbal Unirea Slobozia dar și a celorlalte echipe din cadrul AFC Unirea 04 Slobozia este asigurată în cea mai mare parte din fonduri primite anual de la Consiliul Județean Ialomița.

Este vorba de un parteneriat încheiat pentru susținerea sportului de performanță pentru care în anul competițional 2023 – 2024 AFC Unirea Slobozia primește în total 5,5 milioane lei, împărţiţi în două tranşe egale, una încasată în 2023 şi alta în 2024.

Bugetul echipei este completat cu veniturile din vânzarea de abonamente și bilete de intrare la meciuri dar și din atragerea de sponsorizări.

În bugetul pe anul 2024, în afara fondurilor destinate susținerii clubului de fotbal, Consiliul Județean Ialomița a introdus o finanțare de 2,72 milioane lei (echivalentul a 545.000 euro) pentru modernizarea unui teren de fotbal situat în cartierul Slobozia Nouă.

Astfel, echipa de fotbal fanion a județului Ialomița va avea, după zeci de ani de așteptare, un teren de antrenament propriu.

În lipsa acestuia, pentru a proteja suprafața de joc de pe Stadionul Municipal, echipa face antrenamente pe terenurile puse la dispoziție de Primăriile unor comune din Ialomița.

Ilie Lemnaru: „Suntem aproape de o performanță istorică și ar fi păcat să ratăm șansa de a promova în Liga 1”

Related posts