Eveniment Favorite 

Carantină încă 7 zile la Slobozia

Carantină încă o săptămână în municipiul reședință de județ. Documentul oficial a fost semnat de Raed Arafat.

Slobozia nu scapă de carantină chiar dacă trendul de infectări este în scădere după ce la un moment dat era de aproape 10 infectări la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

Potrivit cifrelor oficiale, rata de infectare pentru care s-a solicitat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prelungirea cu 7 zile a perioadei de carantină este 6,2, respectiv 400 cazuri noi, dintre care 79 din focare și 321 transmitere comunitară.

Cu foarte puțin peste rata de infectare de 6 la care Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul României, recomandă intrarea în carantină a localităților.

Carantina de 7 zile intră în vigoare de la miezul nopții de joi spre vineri

Conform Ordinului nr. 4660337 din 10.12.2020 al Departamentului pentru Situații de Urgență, începând cu data de 11.12.2020, ora 0.00, se prelungește carantina zonală pentru o perioadă de 7 zile în municipiul Slobozia.

Luând în considerare situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2 pentru municipiul Slobozia, județul Ialomița, unde se înregistrează o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 6,2 cazuri la 1.000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență emite următorul ordin” de carantină, se arată în deschiderea documentului semnat de Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La nivelul județului Ialomița, conform datelor oficiale prezentate joi la prânz, rata de infectare este de 3,1 cazuri noi la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

În ultimele 24 de ore au fost identificați în urma testelor efectuate 37 ialomițeni infectați cu Covid-19, ceea ce duce la 5.415 numărul total de persoane infectate în județ.

În același interval, în urma retestărilor în rândul pacienților infectați anterior în Ialomița în 6 situații testul a ieșit pozitiv.

Între localitățile cu ratele cele mai mari de infectare în ultimele două săptămâni se numără Miloșești (17 cazuri, rată 6,58), Ciocârlia (5 cazuri, rată 6,39), Cosâmbești (11 cazuri, rată 5,92) și Grindu (11 cazuri, rată 5,70).

Marian Neacșu, candidatul Pro România cu salariul de bugetar de peste 9 milioane lei vechi pe zi

Related posts