Administrație Favorite 

Slobozia: PNL și-a stabilit consilierul local pe care-l va susține pentru funcția de viceprimar

Slobozia va avea de vineri viceprimari. În ședință a Consiliului Local vor fi stabiliți prin vot cei doi viceprimari ai municipiului Slobozia, funcții pe care se bat trei partide: PSD, PNL și PRO România.

În Consiliul Local Slobozia se anunță vineri o ședință cu scântei, cele trei forțe politice din componență încercând să obțină cel puțin una dintre cele două funcții de viceprimar.

PNL a anunțat joi seară că a stabilit cine va fi consilierul local liberal susținut pentru una dintre cele două funcții de viceprimar în municipiul Slobozia.

Propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Slobozia este consilierul local Gigi Manea. Rămâne de văzut dacă vom reuși să obținem voturile necesare.”, a anunțat Dragoș Soare, primarul municipiului și președintele interimar al PNL Ialomița.

PSD are avantajul celor 9 consilieri locali, PNL are 7 consilieri locali iar PRO România 5 consilieri locali.

Este evident că niciuna dintre formațiunile politice nu poate obține ceva decât printr-o înțelegere cu o alta.

În calitate de primar, ceea ce îmi pune la dispoziție Consiliul Local prin vot, voi accepta. Dacă mâine Consiliul Local va vota un viceprimar de la PSD și un viceprimar de la Pro România îi voi primi cu brațele deschise și voi lucra foarte frumos cu ei. Nu știu cum vor lucra ei cu mine, dar eu știu cum voi lucra eu cu ei! Asta vă pot garanta.”, a spus enigmatic Dragoș Soare, când a fost întrebat dacă are vreo preferință legată de partidul care dă viceprimarul.

Dacă PSD și PNL se vor alia și-și vor împărți cele două funcții de viceprimar, atunci Adrian Mocioniu, de la PRO România, rămâne pe dinafară și se va întoarce la cabinetul veterinar, unde, cu siguranță, va câștiga mult mai puțin decât ca viceprimar.

O înțelegere politică PSD – PNL la nivelul Consiliului Local Slobozia ar respecta cel mai bine voința electoratului municipiului reședință de județ, cu o reprezentativitate de peste 76% din totalul mandatelor de consilier local votate de slobozeni.

În plus, proiectele importante pentru dezvoltarea municipiului nu ar avea parte de opoziție din partea consilierilor locali, cei 5 de la Pro România fiind prea puțini pentru a bloca chiar și acele proiecte de hotărâre ce au nevoie de cel puțin două treimi dintre voturi pentru a fi adoptate.

Related posts