Administrație Favorite 

PSD și PNL și-au împărțit funcțiile de viceprimar la Slobozia

PSD și PNL și-au impus prin vot câte un consilier local pe cele două funcții de viceprimar în municipiul reședință de județ.

PSD și PNL au respectat voința electoratului, exprimată la urne la alegerile locale, și au votat în comun pentru ca fiecare dintre cele două formațiuni politice, cel mai bine reprezentate în Consiliul Local Slobozia, să dețină o funcție de viceprimar.

De pe margine, Pro România nu a avut nicio șansă, propunerea ca Adrian Mocioiu, fostul primar, să devină viceprimar, întrunind doar 3 din 18 voturi.

Marian Neacșu, consilier municipal al Pro România, a anunțat că va ataca în instanță votul de astăzi pentru că la ședință nu a participat al cincilea ales local al partidului care încă nu a depus jurământul.

Primul a fost ales viceprimarul PSD

Consiliul Local Slobozia este format din 9 consilieri municipali PSD, 7 consilieri municipali PNL și 5 consilieri municipali PRO România.

Pentru viceprimarul 1 PSD l-a propus pe Gabriel Mușat, fost viceprimar social-democrat și în perioada 2016 – 2020. Surprinzător sau nu, PNL nu a făcut nicio propunere iar Pro România a propus un om doar la impresia artistică, să nu se spună că s-a predat fără luptă.

În aceste condiții alegerea lui Gabriel Mușat a fost o formalitate, el adunând 15 dintre cele 18 voturi date, în timp ce consilierul PRO România a luat doar 3 voturi. De remarcat că Marian Neacșu a refuzat să voteze, ca protest că votul viceprimarilor nu a fost amânat, așa cum ceruse el la începutul ședinței Consiliului Local.

Al doilea a fost ales viceprimarul PNL

În oglindă avea să se desfășoare alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Slobozia.

PSD nu a făcut nicio propunere, PNL l-a propus pe Gigi Manea, așa cum www.infoialomita.ro anunțase încă de joi, iar Pro România l-a propus pe Adrian Mocioniu.

Votul a fost din nou fără emoții, 15 consilieri locali au votat pentru Gigi Manea iar 3 au votat pentru Adrian Mocioniu. De remarcat că Marian Neacșu, colegul de partid, nu l-a votat nici pe el.

Alegerea celor doi viceprimari arată că, cel puțin la nivelul Consiliului Local Slobozia, PSD și PNL, principalele forțe politice din Slobozia, respectiv Ialomița, au ales să conlucreze pentru susținerea proiectelor locale.

Se păstrează regula și la Consiliul Județean Ialomița?

În aceste condiții, alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Ialomița se poate produce în ședința de luni pe aceleași scenariu.

Este dorința celor doi președinți ai organizațiilor județene PSD și PNL, Marian Pavel și Dragoș Soare (în foto), care vor astfel să maximizeze rezultatele alegerilor locale din luna septembrie.

Mandatele de consilieri județeni cele mai multe le au din nou PSD (14) și PNL (10). Cel de-al treilea partid cu mandate în forul județean este PRO România (6), prea puține pentru a încurca socotelile.

Asta dacă nu cumva una dintre părțile care s-au înțeles la Slobozia nu va trăda pe ultima sută de metri și s-ar alia cu PRO România. Un partid care n-a reușit să intre în Parlament și care este disperat să prindă măcar o funcție importantă la nivel județean.

Potrivit surselor din PRO România, Gigi Petre, fost prefect de Ialomița, este unul dintre consilierii județeni care vrea să ajungă vicepreședinte.

PSD și PNL și-au numit administratori publici colegi de partid

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, l-a numit imediat după ce a câștigat alegerile pentru șefia instituției județene pe Alexandru Potor ca administrator public al județului Ialomița.

Postul de administrator public fusese inventat de Victor Moraru, fostul președinte, cu dedicație pentru Larisa Mihai, cea care-i fusese administrator public și la Amara, pe un post inventat tot de el, de data aceasta pe când era primar al orașului-stațiune.

Alexandru Potor a pierdut la mustață alegerile pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ în lupta electorală cu Dragoș Soare, devenit primul primar liberal din istoria Sloboziei.

Acesta a anunțat imediat după alegerea celor doi viceprimari că l-a numit administrator public pe Gabriel Olteniceanu, candidat PNL pe lista Consiliului Local Slobozia, fost director al sucursalei Banc Post Slobozia și actual director al Garanti Bank Slobozia.

Funcția de administrator public al municipiului Slobozia fusese inventată de fostul primar Adrian Mocioniu pentru a i-o oferi cadou lui Gheorghe Puia, candidat în 2016 pe lista de consilieri municipali din partea PSD, fratele lui Mihai Puia, fostul director al DSVSA Ialomița și mentor pe linie veterinară a lui Mocioniu.

 

Related posts