Favorite Social 

Cod galben de ninsoare și viscol în Ialomița

Cod galben în vigoare 24 de ore în județul Ialomița anunțat de meteorologi. Se așteaptă ninsori însemnate cantitativ și zăpadă viscolită.

Meteorologii au transmis o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru intervalul 26 ianuarie, ora 23.00 – 27 ianuarie, ora 23.00.

Sunt vizate mai multe județe din sud-estul României, printre care și Ialomița. Fenomenele meteo prognozate sunt căderi însemnate de zăpadă și vânt în rafale ce pot ajunge izolat și la 80 km/h.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h.”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Zăpada va fi viscolită, vizibilitatea va scădea considerabil iar în unele porțiuni ale drumurilor din județ este posibil să se formeze troiene.

Codul galben poate fi prelungit

În funcție de evoluția vremii, meteorologii pot prelungi codul galben de vreme rea și după expirarea intervalului de 24 de ore ce începe marți la ora 23.00.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița recomandă ialomițenilor să evite deplasările pe timp de viscol și ninsoare puternică.

În cazul în care deplasările nu pot fi evitate, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează, rezervorul de combustibil este plin iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulație în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip).”, avertizează ISU Ialomița.

Pompierii îi sfătuiesc pe ialomițeni să verifice sobele, centralele termice și coșurile de evacuare a fumului pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

Mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecțiuni și fără improvizații, instalația electrică nu trebuie suprasolicitată, iar mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.”, adaugă cei de la ISU Ialomița.

Related posts