Eveniment Favorite 

COD ROȘU DE VISCOL: Județul Ialomița a fost lovit de un uragan!

Viscolul teribil ce a răvășit Ialomița a adus rafale de vânt de peste 120 km/h, record absolut al ultimelor decenii. A fost ca un uragan de categoria 1!

Meteorologii nu s-au înșelat când au instituit codul roșu pentru județul Ialomița. Vântul și zăpada viscolită au făcut ravagii. Viteza vântului a ajuns la valorile unui uragan.

Privit circumspect de majoritatea ialomițenilor, mai ales că venea în contextul unor temperaturi de peste 15 grade Celcius, codul roșu a produs haos în tot județul Ialomița.

La 24 de ore de la trecerea urgiei albe, meteorologii au explicat de ce echipele de salvatori au ajuns atât de greu la mașinile cu oameni blocați în troienele de pe șosele.

În Ialomița am avut o situație specială. Vântul a bătut în rafale ce au depășit de multe ori 120 km/h. Asta înseamnă că a avut o intensitate specifică unui uragan de categoria 1.”, a explicat meteorologul Elena Corduneanu.

Specialistă în fenomene meteo extreme, Elena Corduneanu a avertizat că astfel de episoade violente vor apărea din ce în ce mai des în anii următori.

În urma viscolului care s-a abătut asupra județului Ialomița au murit trei oameni iar zeci de persoane au petrecut noaptea de miercuri spre joi în mașinile acoperite cu zăpadă.

Un bebeluș nu a supraviețuit imediat după naștere. Mămica lui a avut nevoie de 5 ore să ajungă de la Scânteia la Slobozia.

Related posts