Administrație Favorite Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița a semnat, în sfârșit, contractul pentru modernizarea drumului județean Buești – Mărculești

Consiliul Judeţean Ialomiţa a atribuit contractul firmei OYL COMPANY HOLDING AG SRL. Lucrarea trebuie terminată în 8 luni.

Consiliul Județean Ialomița și-a făcut calculele cu mare atenție și va finaliza un segment important dintr-un drum județean chiar în anul electoral al alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale.

Deși porțiunea de pe DJ 201 dintre Buești și Mărculești trebuia modernizată de mai bine de doi ani, instituția județeană a decis să schimbe soluția tehnică după ce vechiul executant a renunțat parțial la lucrare.

Drum județean început și abandonat

Conform contractului de execuție atribuit asocierii de firme SC Drumuri și Poduri SA Slobozia (lider de asociere) și ITARO SRL, modernizarea întregului sector de 27 km de drum județean, cuprins între Buești și Mărculești, trebuia finalizată în primăvara anului 2022.

Cei doi constructori nu s-au ținut însă de termenele stabilite în contract și, între timp, costul asfaltului s-a majorat substanțial. Suficient pentru a se justifica o creștere substanțială a devizului general.

Pornit inițial de la o valoare de 33,17 milioane lei (6,75 milioane euro), contractul a fost ajustat în toamna anului 2021 la 35,13 milioane lei (7,1 milioane euro) și în vara anului 2022 la 50,53 milioane lei (10,21 milioane euro).

Consiliul Județean Ialomița a reziliat apoi contractul după ce a fost modernizat doar sectorul dintre Buești și Ivănești. Instituția publică a făcut apoi o expertiză a restului de executat și a renunțat la soluția inițială, considerând-o greșită din punct de vedere al rezistenței carosabilului la traficul greu de camioane.

„S-a schimbat soluția tehnică față de primul proiect demarat. Acum se va freza șoseaua și se vor așterne două straturi de asfalt. Pe soluția inițială drumul nu ar fi rezistat traficului și am fi avut probleme serioase la un an de zile, poate chiar mai puțin. Mă interesează, în primul rând, să se asfalteze mai întâi zonele din interiorul localităților și apoi cele dintre localități.” (MARIAN PAVEL, președinte Consiliul Județean Ialomița)

Primăvara anului 2022 se transformă în vara anului 2024!

Cu o întârziere semnificativă, de circa un an, Consiliul Județean Ialomița a semnat, în sfârșit, contractul de execuție pentru restul de executat din segmentul de drum județean dintre Buești și Mărculești.

„Fiecare proiect semnat reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii noastre rutiere și în îmbunătățirea calității vieții pentru toți locuitorii județului nostru. Ne-am asumat responsabilitatea de a face județul nostru mai bine conectat, mai prosper și mai atractiv pentru toți și ne ținem de cuvânt!”, a transmis Marian Pavel la semnarea contractului de execuție.

Contractul are o valoare de 38,348 milioane lei (cu TVA), aproximativ 7,7 milioane euro, și va fi executat într-un termen de 8 luni de SC OYL COMPANY HOLDING AG SRL Slobozia.

Astfel, ceea ce trebuia dat în folosință în primăvara anului 2022, în cel mai fericit caz, va fi gata abia în vara anului 2024. Tocmai bine pentru ca asfaltul proaspăt turnat să ia ochii alegătorilor chemați la urne anul viitor.

Related posts