Agricultură Favorite Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița, decizie importantă ce-i vizează pe cei care au terenuri agricole date în arendă

Consiliul Județean Ialomița a aprobat prețurile medii ale produselor agricole pentru determinarea venitului brut obținut din arendă.

Consiliul Județean Ialomița a adoptat marți o hotărâre de stabilire a prețurilor medii ale produselor agricole ce vor sta la baza calculării venitului brut obținut din arendă.

În cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza prețurilor medii ale produselor agricole, stabilite de Consiliul Județean ca urmare a propunerilor Direcției pentru Agricultură Județeană.

Floarea-soarelui are prețul cel mai mare

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate prețurile medii ale produselor agricole ce vor fi aplicate cu data de 1 a lunii următoare comunicării acestora către direcțiile generale regionale ale finanțelor publice.

Prețurile medii ale produselor agricole pentru anul 2022:

Grâu – 1,54 lei/kg

Orz – 1,53 lei/kg

Rapiță – 3,41 lei/kg

Floarea-soarelui – 3,50 lei/kg

Porumb – 1,24 lei/kg

Prețurile se bazează pe tranzacțiile efectuate în județul Ialomița în acest an până la data de 12.07.2022 de producătorii, depozitarii, comercianții și procesatorii reprezentantivi de pe piața agricolă. Prețurile sunt determinate de cerere și ofertă, de calitatea produselor și de perioada din an în care au fost colectate.”, a transmis Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița.

Related posts