Favorite Sport 

Consiliul Județean Ialomița sprijină sportul minții

Organizarea Turneului Internațional de Șah SATORI, ediția a VIII-a, susținută financiar de Consiliul Județean în programul de finanțare a activităților sportive din Ialomița.

Promovarea și dezvoltarea șahului în județul Ialomița, prin participarea la competiții regionale, naționale și internaționale și organizarea celei de-a VIII-a ediții a turneului internațional de șah Amara 2020” este proiectul depus de clubul sportiv SATORI ce a primit undă verde pentru finanțare din partea consilierilor județeni.

Susținerea a venit firesc, ca recunoaștere a rolului pe care clubul SATORI îl are în promovarea și dezvoltarea șahului printr-o competiție desfășurată sub egida FIDE (Federația Internațională de Șah), al Federației Române de Șah și Ministerului Tineretului și Sportului.

Șahul îi ajută pe jucători să dezvolte abilități de gândire și analiză, concentrare, capacitate mai mare de auto-control și încredere în sine. Consiliul Județean Ialomița sprijină sportul de masă și sportul de performanță iar sportul minții nu avea cum să lipsească din lista noastră de priorități., a spus Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

O competiție devenită etalon, cu premii totale de 16.000 lei, la care sunt așteptați să participe circa 250 de competitori, organizată pe toate categoriile de vârstă, categorii ELO – INTERNAȚIONALE, de la 8 ani până la categorii de seniori și de veterani, și care are ca scop promovarea valorilor șahului la nivel de performanță cât și la nivel de educație de masă prin mărirea numărului de sportivi practicanți legitimați la nivelul județului.

Concursul special dedicat părinților, însoțitorilor și copiilor nelegitimați ce va avea loc duminică, 8 noiembrie, de la ora 9.00, va genera, fără îndoială, ambiții și dorințe de victorii la fel de mari.

Proiectul finanțat cu fonduri de la bugetul județean, pe lângă fondurile aport ale clubului, vizează și susținerea participării sportivilor clubului SATORI la două competiții de șah desfășurate în afara județului. Este vorba de Cupa Gresu, județul Vrancea, competiție la care au luat parte 10 sportivi, și Cupa „Ziua Armatei Române” organizată în Mangalia, județul Constanța, cu participarea a 10 șahiști.

150 de sportivi legitimați la secția de șah a clubului SATORI

Cu filiale de șah deschise în municipiul Fetești, municipiul Călărași și comuna Perișoru, Călărași, clubul sportiv SATORI și-a făcut un obicei din a găzdui competiții internaționale pentru cei care iubesc șahul, „sportul minții”. Sute de sportivi aleg să vină anual în Slobozia iar competiția, tot mai bună de la an la an, a ajuns acum la ediția cu numărul 8.

Este o onoare pentru noi să putem organiza chiar și în condițiile actuale, cu restricțiile specifice, o competiție de nivel înalt pentru iubitorii șahului. Consiliul Județean Ialomița ne-a fost din nou alături și vreau să le mulțumesc consilierilor județeni pentru suportul pe care ni-l acordă de fiecare dată când vine vorba de susținerea sportului în județ.”, spune Cristian Ursu, președintele clubului SATORI.

Clubul SATORI, cu un istoric de 26 ani în domeniul sportului de masă și sportului de performanță, promovează în Ialomița 5 secții sportive, afiliate la federațiile de specialitate, și a înființat în 2015 secția de șah, devenind primul club din județ afiliat la Federația Română de Șah și primul organizator de competiții naționale și internaționale sub egida Federației Române de Șah și a FIDE (Federația Internațională de Șah).

Scopul clubului este de a dezvolta în localitatea Slobozia și în localitățile din județul Ialomița secții ale acestei discipline, așa cum este dezvoltat și în alte ramuri ale clubului, și să ofere posibilitatea copiilor, elevilor și tinerilor din Ialomița să practice într-un mod organizat șahul, acest sport al minții. De la înființare și până în prezent, secția de șah a legitimat un număr de peste 150 sportivi, practicanți la nivel de începători și avansați, o parte urmând calea performanței și obținând rezultate deosebite la nivel național și în turnee internaționale.

Printre obiectivele secției de șah se numără pregătirea sportivă la nivel de începători, avansați și sportivi de performanță, asigurarea unei selecții continue cu scopul de promovare în grupele de nivel superior prin rezultatele obținute în concursuri, asigurarea unui volum optim de competiții la nivel regional și național pentru ca pregătirea să fie motivantă, dezvoltarea sistemului de selecție și identificare a elementelor cu potențial bio-psihomotric pentru performanță în șah.

Related posts