Favorite Politică 

Constantin Sava, primarul de Urziceni, nu mai este liderul local PNL

Constantin Sava a rămas fără funcția de președinte al PNL Urziceni. Rezultatul votului în organizația județeană a fost năucitor.

Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, nu mai este președintele organizației locale PNL.

Mazilirea politică a edilului s-a produs ca urmare a dizolvării organizației municipale PNL, structură controlată cu mână de fier de primar în ultimele decenii.

Decizia de dizolvare s-a luat de către Comitetul Director PNL în care au votat 25 de persoane.

24 dintre liberalii din conducerea PNL Ialomița au fost de acord și, deloc curios, doar unul singur s-a abținut.

Este vorba de Luminița Barcari, singurul parlamentar liberal de Ialomița, care a avut de întors un serviciu primarului de Urziceni.

Doamna deputat a fost susținută de Constantin Sava în lupta pierdută în fața lui Dragoș Soare pentru preluarea funcției de șef al PNL Ialomița.

Liberalii au decis să nu-l excludă din partid pe Constantin Sava pentru a nu-i oferi ocazia de a se înregimenta imediat în altă formațiune politică.

În acest moment, dacă PSD Ialomița nu renunță la resuscitarea muribunzilor politici, cel mai probabil actualul primar de Urziceni va fi candidatul social-democraților la scrutinul local din 2024.

Dragoș Soare: „Sava a transformat PNL într-o anexă personală”

Dragoș Soare, președintele PNL Ialomița, este președintele interimar al organizației PNL Urziceni.

Liderul liberalilor ialomițeni a explicat pentru site-ul barikada.ro de ce a decis trimiterea la plimbare a lui Constantin Sava.

Constantin Sava a crezut că poate lua pe persoană fizică nu numai comunitatea locală ci și partidul, căruia oricum nu i-a adus niciun serviciu electoral decât atunci când a fost vorba de candidatura sa și a consilierilor săi.”, a spus Dragoș Soare.

Președintele PNL Ialomița consideră deplasat comportamentul lui Sava, acesta jignind de-a lungul timpului liderii PNL, pe premierul liberal și pe președintele Klaus Iohannis.

Domnul primar Constantin Sava nu a făcut altceva decât să plătească prețul pentru atitudinea pe care a avut-o față de partid, față de reprezentanții acestuia și față de comunitatea din Urziceni.”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

Soarta politică a primarului de Urziceni a fost stabilită chiar în seara zilei alegerilor interne din PNL, atunci când tabăra Luminița Barcari – Constantin Sava a fost înfrântă fără drept de apel de tabăra Dragoș Soare – Alexandru Dinu.

A fost evident pentru toți liberalii ialomițeni că este doar o chestiune de timp până ce Sava va plăti prețul atacurilor la adresa lui Dragoș Soare, atacuri lansate public în cadrul congresului PNL.

Related posts