Favorite Sănătate 

DECIZIE ANI: Spitalul municipal Fetești este condus de doi membri PNL aflați în stare de incompatibilitate

Nicolae Dugală, managerul unității medicale, a fost declarat astăzi incompatibil. În urmă cu șapte luni incompatibil a fost declarat și Zahra Salem. Directorul medical continuă nestingherit să ocupe funcția de conducere în Spitalul Fetești.

Spitalul Municipal Fetești este singura unitate medicală din țară în care primii doi oameni din conducere au fost declarați de ANI incompatibili să ocupe funcțiile.

ANI (Agenția Națională de Integritate) a anunțat astăzi că Nicolae Dugală, managerul Spitalului Municipal Fetești, se află în stare de incompatibilitate.

În urma verificării documentelor s-a stabilit că Nicolae Dugală a exercitat și deținut în perioada 7 iunie 2016 – 24 septembrie 2019 funcția de manager al Spitalului Fetești simultan cu încă două calități.

Nicolae Dugală a avut calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale în perioada 7 iunie 2016 – 6 iunie 2019.

Este vorba de ADRINEX 2003 SRL, o firmă prosperă la care este angajată și soția managerului și din care familia Dugală a obținut în 2018 dividende în valoare de 320.000 lei.

Managerul Spitalului a avut în perioada 7 iunie 2016 – 24 septembrie 2019 și calitatea de expert contabil în cadrul cabinetului individual expert contabil.

ANI susține că deși a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, Nicolae Dugală nu a depus la dosar niciun punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, actualul manager al Spitalului Fetești este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Doctorul Zahra Salem declarat incompatbil în mai 2019 dar bine-mersi în funcție

Spitalul Municipal Fetești are într-o funcție de conducere o persoană declarată incompatibilă de către ANI încă din luna mai a anului trecut.

Este vorba de Zahra Salem, directorul medical și mâna dreaptă a lui Dugală atunci când vine vorba de gestionarea fondurilor unității medicale.

Potrivit ANI, Zahra Salem a exercitat simultan în perioada 11 iunie 2016 – 8 iunie 2018 funcția de director medical și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc Cernavodă, încălcând astfel mai multe articole de lege.

Reclamația făcută împotriva sa într-un moment în care era, în același timp, director medical al Spitalului Municipal Fetești și consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Cernavodă a fost soluționată iar medicul a fost declarat incompatibil.

Deși ar fi trebuit să-și piardă funcția de conducere de la Spitalul Fetești, colegul său din PNL, managerul Nicolae Dugală, a ignorat decizia ANI și și-au continuat nestingheriți activitatea în fruntea unității medicale.

Mai mult, el a pus mâna pe funcția de director medical în urma unui concurs cu cântec în care întrebările au dispărut din computerul Spitalului Fetești.

Liberalul Zahra Salem i-a dăruit un buget de flori și s-a gudurat pe lângă Viorica Dăncilă în campania electorală făcută în Spitalul Municipal Fetești.

Cei doi au făcut tandem și în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, atunci când i-au fost gazdă excesiv de primitoare Vioricăi Dăncilă, candidatul PSD la Cotroceni.

Nicolae Dugală și Zahra Salem i-au mulțumit atunci cu gesturi largi primului-ministru al României și președinte al PSD.

Medicul-director tratează pacienți la trei spitale și un cabinet medical

Medicul Zahra Salem este unul dintre cei mai activi medici din județul Ialomița. Omul cu funcție de director la Spitalul Fetești lucra la un moment dat în patru spitale, după cum am relatat pe larg într-un text publicat în iunie 2018.

Deși este evident că nu are cum să muncească în fapt opt ore timp de cinci zile pe săptămână în funcția de administrativă de director medical, Zahra Salem beneficiază de ani de zile de clemența suspectă a managerului Nicolae Dugală.

În ultima declarație de avere postată pe site-ul Spitalului Municipal Fetești în iunie 2018 medicul Zahra Salem declară că a obținut cu un an înainte venituri totale de 250.786 lei.

Banii provin din retribuirea ca angajat la Spitalul Fetești (99.961 lei), executant de gărzi la Spitalul orășenesc Țăndărei (59.583 lei), Spitalul Cernavodă (41.569 lei) și de la cabinetul medical individual (43.010 lei).

6.663 lei a obținut Zahra Salem pentru funcția de ales local PNL în Consiliul Local Cernavodă.

Un an mai târziu, în iunie 2019, în declarația de avere apar sume și mai mari. Ca director la Spitalul Fetești doctorul a încasat 148.364 lei. Din gărzile de la Spitalul Țăndărei s-au strâns 39963 lei.

Veniturile s-au completat cu banii de la Spitalul Cernavodă (41.714 lei) și de la Cabinetul Individual din Cernavodă (19.057 lei). În calitate de consilier local Zahra Salem a încasat 11.556 lei. 

Related posts