Administrație Favorite Finanţări 

FINANȚĂRI DIN BUGETUL JUDEȚULUI: Peste 1,1 milioane euro pentru bisericiile din Ialomița

Consiliul Județean Ialomița va scoate din buget 5,342 milioane lei pentru finanțarea unităților de cult din județ.

În contradicție cu bugetul general diminuat consistent în 2020, 13 milioane euro în minus, banii alocați bisericilor din județul Ialomița sunt mai mulți față de 2019.

Din pixul președintelui Victor Moraru 5,342 milioane lei din bugetul județului vor intra în conturile anumitor biserici.

Lista va fi aprobată în cursul anului, cel mai probabil înaintea alegerilor locale, să vadă enoriașul că șeful județului, viitor candidat PSD sau Pro România, se gândește la bunăstarea sa spirituală.

Dacă anul trecut s-a închis cu o alocație totală de aproape 1 milion euro acum suma s-a mărit cu mai bine de 10%, până la echivalentul a peste 1,1 milioane euro.

Victor Moraru este trup și suflet alături de șefii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Serviciile financiare din bani publici vor fi convertite electoral la alegerile locale. (FOTO: Facebook, Victor Moraru Official)

Sunt bani publici pe care parohiile îi vor primi și care trebuie justificați prin documente de plată într-un termen de 180 de zile.

Asta în teorie, căci în realitate au fost situații în care preoții nu s-au mai îngrămădit să aducă hârtiile doveditoare ale corectitudinii cheltuirii banilor publici.

S-a întâmplat la Slobozia în anul 2016, atunci când inspectorii Camerei de Conturi au constatat că Primăria Slobozia nu a primit documente justificative pentru 550 milioane lei vechi.

Banii au fost cheltuiți de preoții din Slobozia omeniți financiar și în lipsa facturilor și chitanțelor ar fi trebuit restituiți.

Instituția de control a impus primarului Adrian Mocioniu să recupereze prejudiciul dar banii nu au mai ajuns niciodată în bugetul local.

Related posts