Favorite Sănătate 

FIRIMITURI BUGETARE: Zeama fără gust de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia va avea un fir de pătrunjel în plus

Persoanele ce conduc Spitalul Județean de Urgență Slobozia au suplimentat bugetul alocat pentru hrana bolnavilor. Suma este ridicolă și acoperă costurile pentru luna ianuarie.

Spitalul Slobozia pune hrana bolnavilor pe ultimul loc atunci când face bugetul anual al celei mai mari unități medicale din județ.

Pe cât de ridicole sunt sumele pentru acoperirea costurilor cu mesele bolnavilor, pe atât de generoși sunt șefii cu propriile salarii.

În schimb, asistentele și infirmierele sunt amenințate că li se va da acasă lenjeria murdară pentru a o spăla dacă îndrăznesc să o schimbe mai devreme de trei zile!

7 lei pentru o zeamă lungă și câțiva cartofi fierți fără gust

1.400 pacienți ce se înregistrează lunar în documente de Spitalul Slobozia au parte de mese total neadecvate având în vedere că ei sunt în Spital să se vindece.

Imaginile prezentate de www.gazetadesudest.ro, primite de la un bolnav de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vorbesc de la sine despre „grija” pentru pacient.

O zeamă lungă pe care nu o dai nici măcar de milă vreunui animal de pe stradă este servită sub formă de „masă caldă” bolnavilor.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia are alocată spectaculoasa valoare de 7 lei/zi pentru cei mai mulți dintre ghinioniștii care-i sunt pacienți.

Cu 10 lei/zi sunt omeniți bolnavii cu SIDA, hepatită, TBC sau diabet. Iar 15 lei/zi este alocația de hrană zilnică pentru lăuze, cea mai mare valoare în spitalele de stat.

În total, bugetul anual la Spitalul Slobozia pentru „hrană pentru oameni” a fost pe anul 2019 de 610.000 lei, în medie, sub 51.000 lei pe lună.

La ședința de Consiliu Județean Ialomița din această săptămână s-a decis suplimentarea sumei pentru hrană cu 175.000 lei.

Banii nu oferă însă condiții mai bune pentru bolnavii internați acum în Spitalul Județean de Urgență Slobozia ci sunt de fapt provizii pentru luna ianuarie 2020.

Anual, cei patru șefi primesc lefuri mai mari decât toată mâncarea bolnavilor

Bugetul pe 2019 vorbește de la sine despre respectul pe care-l poartă managerul unității medicale pentru calitatea vieții bolnavilor, în fapt cei care-i asigură leafa lună de lună.

Comitetul director format din patru membri a avut pe primele 12 luni o alocație bugetară pentru plata salariilor în valoare totală de 688.000 lei.

Cu 78.000 lei, adică 12,78%, peste banii pe tot anul alocați pentru hrana bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Slobozia!

Leafa anuală a Marianei Iancu, managerul Spitalului, costă bugetul unității medicale 263.800 lei, fără să luăm în calcul și valoarea bonurilor de masă.

Practic, șefa unității medicale are o leafă anuală cât mâncarea pe mai bine de 5 luni pe care o primesc bolnavii din Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Related posts