Favorite Sport 

Unirea Slobozia – FC U Craiova 0 – 0: Un egal cât o victorie

Unirea Slobozia a ținut în șah FC U Craiova, echipa de pe primul loc din Liga 2, deși venea după două săptămâni cumplit de grele.

Unirea Slobozia nu a vrut să piardă meciul de pe teren propriu cu FC U Craiova, echipa de pe primul loc și, cel mai probabil, una dintre promovatele în Liga Națională la finalul campionatului.

Decimată de multitudinea de cazuri de infectări cu Covid-19 dar lovită nemilos la capitolul moral după meciul pierdut nemeritat la „masa verde” cu CSM Slatina, trupa lui Enache Costea s-a așezat atent pe faza defensivă decisă să nu lase prea multe spații adversarilor.

A rezultat o jumătate de primă repriză lipsită cu desăvârșire de faze periculoase la cele două porți, cu oaspeții ceva mai prezenți în duelurile pentru minge disputate în treimea neutră dar cam atât.

Abia în minutul 25 apar emoții la poarta apărată de Tudor: Baeten intră în viteză în careu, întoarce precis la Compagno dar șutul din 8 metri al acestuia se duce peste poartă.

Unirea Slobozia nu reușește să se descurce de la jumătate în sus și în lipsa spațiilor Trucă alege în minutul 34 un șut de la 12 metri de poartă care ocolește de puțin vinclul porții.

FC U Craiova are finalul de repriză dar ratează de trei ori. În minutul 39 Albu pasează inteligent printre până la Răducanu dar acesta întârzie șutul și Ghiță scoate în corner.

În ultimul minut oaspeții au două cornere, la primul șutul din colțul careului mic expediat de Paramatti este deviat de Toma iar la al doilea mingea este respinsă până la Gugu care reia din întoarcere pe lângă poartă.

Gazdele, salvate de bară de două ori

FC U Craiova a început tare partea secundă, în minutul 47 Baeten trage din afara careului, Tudor scoate în față până la Negru care ratează ținta, cade și cere în zadar lovitură de la 11 metri.

Peste zece minute Negru repetă „schema”, cade din nou în careu de lângă Toma dar din nou centralul face semn că nu este fault. Un minut mai târziu, la o centrare înaltă în careu Compagno lovește mingea cu capul dar transversala ține cu gazdele.

La Unirea intră Adăscăliței și Ene iar gazdele mută jocul ceva mai departe de propriu careu. Pe fondul unui atac poziționat ratat, mingea este aruncată în față la Bălan care se trezește singur cu portarul gazdelor, încearcă să trimită cu boltă peste acesta dar nu face decât să-i paseze mingea.

În minutul 72 se produce cea mai controversată fază a meciului: Craiova reușește să trimită mingea în poartă dar tușierul ridică fanionul și indică o poziție afară din joc la Munteanu, cel care centrase în centrul careului iar centralul certifică poziția de ofsaid după jumătate de minut de discuții cu tușierul.

Pe final de joc nou-intratul Daniel Unguru execută pentru Unirea Slobozia o lovitură liberă de la 28 metri dar trimite direct în brațele portarului pentru ca Bălan să semneze în minutul 86 două șuturi bune dar de fiecare dată portarul Cristian Tudor este atent și prinde mingea.

A fost frustrare că nu am jucat cu CSM Slatina dar le-am spus că dacă nu reușim să ne limpezim și să ne concentrăm la meciul cu Craiova vom avea doar de pierdut. Mă bucur că au înțeles și sunt convins că dacă nu erau conectați sută la sută la joc nu ar fi reușit să obțină acest rezultat de egalitate.” (ENACHE COSTEA, antrenor Unirea Slobozia)

Unirea Slobozia încurcă pe teren propriu altă echipă cu pretenții de promovare, după Turris Turnu Măgurele, Mioveni și Dunărea Călărași și ocupă locul 14 cu 15 puncte strânse în 12 meciuri jucate pe teren.

Etapa viitoare Unirea nu joacă iar în ultima rundă programată în acest an pe 5 decembrie va juca pe teren propriu cu Petrolul Ploiești. (Vezi aici galerie foto de la meci!)

Când te vizitează liderul campionatului, echipă care nu a pierdut până acum niciun joc, era evident că nu ne va fi ușor. Mai ales că noi am avut 80% dintre titulari intrați pe teren după 14 zile de izolare și cu doar cinci zile de pregătire. Am suferit din punct de vedere fizic, s-a văzut în joc. Este un punct important pentru noi, care ne dă încredere ca în ultima etapă, cu Petrolul Ploiești, să nu pierdem.”, a spus bucuros la finalul meciului antrenorul Enache Costea.

UNIREA Slobozia: Tudor – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Chebac, Danciu, Răduca, Muscă, Trucă. Au mai jucat: Adăscăliței, Ene, Unguru, Gherasim, Pocol. Antrenor: Enache Costea.

FC U Craiova: Popa – Paramatti, Diallo, Gugu, Huyghebaert, Negru, Baeten, Albu, Răducanu, Compagno, Bălan. Au mai jucat: Munteanu, Pop, Raicea. Antrenor: Dan Vasilică.

Related posts