Educație Eveniment Favorite 

ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN TIMP DE PANDEMIE: Elevii care susțin Bacalaureatul, discriminați față de cei care susțin Evaluarea Națională

Bacalaureatul, examenul maturității, va fi ratat de elevii care au temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius în ziua probelor.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor da în 2020 în condiții speciale, anunță autoritățile statului. Mască obligatorie, temperatură de maxim 37,3 grade Celsius și număr limitat de elevi în sălile de clasă.

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că există o variantă de rezervă pentru cei care nu pot intra în săli la Evaluarea Națională. În cazul lor va exista o a doua șansă la examen peste două săptămâni.

Nu le fel de norocoși sunt elevii de liceu ce dau Bacalaureatul. Cei care nu sunt admiși în săli din motive medicale ori de carantină sunt considerați ca respinși și obligați să dea examen în luna august.

Atunci când porțile celor mai bune universități din România ori de oriunde din lume se vor fi închis de mult!

Ai temperatură de 37,4 grade Celsius, ești un licean condamnat!

Campioni la bâlbâieli pe timp de pandemie de coronavirus, guvernanții și-au mai dat încă o dată cu stângul în dreptul.

În ciuda ședințelor maraton în care „responsabilii” din învățământ și sănătate s-au declarat preocupați de „bunul mers” al examenelor, rezultatul final nu este deloc pe placul liceenilor.

Decizia autoritățile naționale creează o vădită discriminare în rândul elevilor din anii terminali.

Însuși președintele României a dat verdictul crunt cu vocea sa gravă și forțat apăsată în încercarea de a fi bine înțeles.

Examenele naționale vor avea loc conform programului deja anunțat de Ministerul Educației Naționale. Mai întâi Evaluarea Națională și apoi Bacalaureatul.

Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen.”, s-a prins președintele României.

Alți elevi nu pot ajunge la sălile de examen pentru că sunt obligați să stea în carantină împreună cu părinții ori alte rude.

Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție și primească o șansă și vom organiza o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie.”, a anunțat Klaus Iohannis.

Toate bune și frumoase pentru copiii ce bat la porțile liceelor însă nu la fel de preocupate s-au dovedit autoritățile și în cazul celor care susțin Bacalaureatul.

În privința Bacalaureatului, cu siguranță și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza o a doar sesiune în august, ca și în alți ani!”, a completat șeful statului.

Altfel spus, elevii de liceu cu temperatură mai mare decât cea stabilită ori aflați în carantină cu familia sunt tratați drept unii care vor intra în sălile de examen dar nu vor lua notele minime de trecere!

Obligați să susțină în august Bacalaureatul interzișii de termometru vor rata un an din viață în condițiile în care porțile celor mai bune universități din țară vor fi deja închise pentru ei, cu locurile demult ocupate.

La fel de discriminați sunt și miile de liceeni care au ales deja să opteze pentru universități din străinătate și unde termenul limită este începutul lunii august, atunci când ghinioniștii cu temperatură nu au rezolvată absolvirea obligatorie a Bacalaureatului.(FOTO: www.ziarulunirea.ro)

ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN VREME DE PANDEMIE: Elevii din anii terminali cu temperatură mare nu vor fi lăsați să intre în școli

Related posts