Administrație Favorite 

Marian Pavel: Așa a vrut electoratul, instituția județeană să fie reprezentată majoritar de PSD și PNL

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, este de părere că alegerea celor doi vicepreședinți respectă fidel voința electoratului ialomițean.

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean, are de luni doi vicepreședinți, unul de la PSD (Cătălin Grigore) și celălalt de la PNL (Alexandru Dinu).

Spre nemulțumirea celor din Pro România care-și doreau, având doar 6 consilieri județeni din totalul de 31, să poată prinde o funcție de vicepreședinte într-o echipă cu social-democrații.

Marian Pavel, s-a refăcut USL la nivelul județului Ialomița?

Unul dintre consilierii județeni de la Pro România a zis în ședința Consiliului Județean că am refăcut USL. I-am spus că nu noi, consilierii județeni, am refăcut USL ci electoratul a refăcut USL, atunci când a votat la alegerile locale. Electoratul a decis ca 14 consilieri județeni să fie de la PSD, președintele Consiliului Județean Ialomița să fie de la PSD, iar următorul grup politic este format din PNL, cu 10 consilieri județeni. Așa a vrut electoratul, ca instituția județeană să fie reprezentată majoritar de PSD și de PNL.

Totuși, unii vedeau PSD mai aproape de Pro România…

Cei de la Pro România nu au demonstrat că sunt un grup stabil, erau vreo doi-trei consilieri care își doreau funcția de vicepreședinte. Eu știam că există o decizie ca Gigi Petre să candideze pentru o funcție de vicepreședinte dar în spațiul public vedeam alți candidați.

Cum au privit colegii din PSD această colaborare cu PNL?

Din discuțiile avute în interiorul partidului, inclusiv cu cei din administrația publică locală, decizia a fost una singură, cea mai bună colaborare punctuală, pe proiecte, este cu cei de la PNL. Nu exclud nici varianta de a colabora cu toți consilierii județeni, indiferent de culoarea lor politică. Până la urmă cu toții suntem în slujba județului, așa au declarat toți candidații în campania electorală, indiferent de partid.

Știu că au fost discuții în interiorul PSD cu privire la candidatul PNL pentru funcția de vicepreședinte…

Nu este treaba PSD să decidă cine este consilierul județean desemnat de PNL pentru funcția de vicepreședinte. Sunt câteva lucruri pe care le putem discuta, vizavi de pregătirea profesională, vizavi de anumite abilități, în rest, este o decizie politică pe care a luat-o PNL.

Să ne așteptăm, având în vedere și modul în care au fost aleși viceprimarii de la Slobozia, ca la nivelul Consiliului Județean Ialomița și la nivelul municipiului reședință de județ lucrurile să meargă mult mai ușor din punct de vedere administrativ cu o majoritate PSD – PNL?

Da. Câtă vreme atât proiectele de la Consiliul Județean cât și cele de la Consiliul Local Slobozia sunt în sprijinul cetățenilor din Ialomița, respectiv Slobozia, răspunsul nu poate fi decât da. Atât timp cât există transparență și discuții pe fiecare proiect de hotărâre, cu siguranță lucrurile vor funcționa.

Cum credeți că va arăta lupta electorală dintre PSD și PNL la alegerile locale din 2024?

Eu cred că vom traversa o perioadă de cel puțin trei ani fără bătălii politice, trebuie să lăsăm la o parte tot ceea ce a însemnat adversitatea din campania electorală care s-a terminat pe 27 septembrie. Cetățenii au decis, asta e, trebuie să muncim în perioada aceasta iar în ultimul an ne putem răfui electoral.

Related posts