Administrație Favorite Politică 

Marian Pavel: „PSD a votat până la împrumut toate propunerile primarului de Slobozia”

Marian Pavel explică votul negativ dar de consilierii PSD împrumutului solicitat de primarul PNL Dragoș Soare.

Marian Pavel este convins că doar calea dialogului direct dintre primarul PNL Dragoș Soare și consilierii municipali PSD și PRO România poate debloca situația în Consiliul Municipal Slobozia în ceea ce privește împrumutul solicitat cu vehemență de edil.

Mai ales că, din această săptămână, PSD ȘI PRO România au parafat o înțelegere prin care se susțin reciproc și necondiționat la nivel județean.

Un pact agreat după alegerile locale din 2020 de PSD Ialomița și PNL Ialomița în vederea susținerii reciproce în Consiliul Județean Ialomița și în Consiliul Local Slobozia.

Astfel, proiectele de hotărâre ale primarului liberal de Slobozia au fost susținute necondiționat de către consilierii majoritari social-democrați.

Lucru care s-a întâmplat, fără excepție, din toamna anului 2020 și până la finalul lunii aprilie 2023.

Solicitarea lui Dragoș Soare ca municipalitatea să-și mai lege la gât încă o piatră de moară sub forma unui nou credit, în valoare de 34 milioane lei, a generat primul vot negativ dat de consilierii PSD și PRO România.

Marian Pavel: „Dragoș Soare a greșit când a dus împrumutul într-o zonă de populism”

Marian Pavel, la solicitarea infoialomita.ro, a explicat de ce s-a ajuns la refuzul consilierilor PSD de a vota un al treilea împrumut la Slobozia.

În Slobozia s-a votat de fiecare dată orice proiect pe care l-a avut primarul Dragoș Soare. Nu a fost nicio discuție! Bugetul pe anul 2023 a fost votat exact cum a vrut primarul, cu investițiile și cheltuielile pe care le-a vrut el.”, spune Pavel.

Șeful PSD Ialomița nu înțelege cum s-a putut deteriora în doar câteva luni situația financiară prezentată de primar la începutul anului drept una excelentă, atât de rău încât să fie nevoie urgentă de un împrumut de 34 milioane lei.

La discuția bugetului nu s-a făcut referire decât la faptul că are excedent bugetar, că toate investițiile sunt acoperite. Ori cum poți veni acum, la doar câteva luni de la aprobarea bugetului, să soliciți aprobarea unui împrumut de 34 milioane lei fără să stai de vorbă, în prealabil, cu consilierii locali. (MARIAN PAVEL, președinte PSD Ialomița)

Dragoș Soare a dus împrumutul într-o zonă de populism. Să spui că faci împrumutul ca să asfaltezi cartierele Slobozia Nouă și Bora a fost, din punctul meu de vedere, o mișcare neelegantă a primarului. Să forțezi și să folosești locuitorii din Slobozia Nouă și Bora ca masă de manevră pentru a face presiune pe consilierii PSD să voteze creditul nu a ținut și nu ține!”, a adăugat Marian Pavel.

Președintele social-democraților ialomițeni condamnă modalitatea lui Dragoș Soare de a pune presiune pe consilierii municipali și crede că doar dialogul între cele două părți poate debloca situația.

Dragoș Soare a intrat în zodia eșecului: a treia tentativă de obținere a creditului a picat la vot

Related posts