Favorite Politică 

Negocieri intense între PSD, PNL și Pro România în Consiliul Local Slobozia

Fiecare dintre cele trei formațiuni politice este obligată să bată palma cu o alta pentru asigurarea unei majorități necesare adoptării proiectelor de hotărâre.

Consiliul Local Slobozia și Consiliul Județean Ialomița au în componență doar trei formațiuni politice: PSD, PNL și Pro România.

Primarul PNL Dragoș Soare va avea o misiune aproape imposibilă în Consiliul Local Slobozia în condițiile a doar 7 consilieri liberali în raport cu 9 consilieri locali PSD și 5 consilieri de la Pro România.

Arhitectura din Consiliul Local Slobozia și Consiliul Județean Ialomița este una bazată pe trei partide, PNL, PSD și Pro România. Niciunul dintre aceste partide nu poate forma singur o majoritate. Nici PSD nu poate avea majoritate la Consiliul Județean, nici PNL nu poate avea majoritate la Consiliul Local Slobozia. Drept pentru care vom găsi formule de colaborare pe proiecte. Am spus foarte clar, nu avem niciun fel de alianță cu niciunul dintre cele două partide, PSD și Pro România., explică situația Dragoș Soare.

Politic, pentru PNL, ideal ar fi să avem doi vicepreședinți la Consiliul Județean Ialomița și doi viceprimari la Slobozia. S-ar putea să nu avem niciunul. Nu facem troc de dragul de a ne pune în avantaj din rațiuni politice.” (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia și președinte interimar PNL Ialomița)

Primarul municipiului Slobozia recunoaște că a purtat discuții atât cu PSD cât și cu Pro România dar dă asigurări că nu pot fi negociate sub nicio formă anumite lucruri.

Am avut discuții cu Pro România care a venit să ceară foarte multe, am avut discuții și cu PSD unde am stabilit ce nu putem negocia. Nu putem negocia incompetență, oameni care nu au valoare dar sunt în funcții, nu putem negocia un aparat administrativ încărcat cu activul de partid doar de dragul de a ne ține niște oameni aproape, plătiți din bani publici.”, precizează Dragoș Soare.

El a trecut în revistă și lucrurile pe care PNL este dispus să le negocieze cu celelalte forțe politice din structura Consiliului Județean Ialomița dar și a Consiliilor Locale din județ:

Negociem proiecte europene, negociem bani atrași pentru județul Ialomița, negociem sprijin guvernamental pentru proiecte atât pe Consiliul Județean Ialomița, pentru Primăria Slobozia dar și pentru celelalte primării din județ.

Președinte interimar PNL, Soare a anunțat că liberalii vor merge în Consiliul Județean Ialomița cu o singură propunere: „Mergem cu o singură propunere pentru o funcție de vicepreședinte, nu cu șapte propuneri, ca să ne aflăm în treabă. Doamna Luminița Barcari este una dintre propuneri și eu o susțin. Legat de orice Alianță politică, atât la vedere cât și subterană, nu există.”

Related posts