Eveniment 

Poliția avertizează: Nu da coșul de bunătăți de Crăciun pe o amendă!

Poliția Județeană Ialomița a demarat ample acțiuni pentru prevenirea răspândirii Covid-19 și a împărțit cu dărnicie amenzi în zona magazinelor alimentare.

Poliția Ialomița, în echipe cu jandarmi și polițiști locali, au acționat mai ales în zonele aglomerate ale marilor magazine alimentare dar și în mijloacele de transport în comun.

Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar și mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19., a anunțat într-un comunicat de presă Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița.

Astfel, în data de 17 decembrie, ultima zi din perioada de 5 săptămâni în care Slobozia s-a aflat în carantină, polițiștii ialomițeni au derulat atât în municipiul reședință de județ cât și în alte localități, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului coronavirus.

Au fost verificate 17 de societăți comerciale și 11 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 28.950 de lei.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a transmis Poliția Ialomița.

Conform ultimelor date oferite de Instituția Prefectului, în prima zi de la ieșirea din carantină, în municipiul Slobozia rata de infectare calculată prin raportarea la o mie de locuitori a numărului de cazuri noi de Covid-19 în ultimele două săptămâni a crescut vineri la 6,5 după ce joi a fost 5,95.

În intervalul 17.12.2020 (ora 10.00) – 18.12.2020 (ora 10.00), în Ialomița s-au înregistrat 83 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus iar 4 persoane au fost reconfirmate pozitiv în urma testelor.

Județul Ialomița are o rată de infectare de 3,09 și se clasează pe locul 10 la nivel național, după municipiul București și alte nouă județe din țară, toate aflate în zona roșie privind incidența Covid-19.

Related posts