Administrație Favorite 

Președintele Consiliului Județean Ialomița, deranjat de comentariile legate de salariile din instituție

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, spune că ponderea salariilor din cadrul instituției este foarte mică în raport cu bugetul general pe 2022.

Președintele Consiliului Județean Ialomița s-a arătat nemulțumit de modul în care presa a prezentat majorările de salarii din cadrul instituției județene produse la finalul anului trecut.

Fără a nominaliza, Marian Pavel s-a referit la textul prezentat de www.infoialomita.ro, text care prezenta bugetul de salarii și noua grilă de salarizare aprobată de consilierii județeni la sfârșitul lunii noiembrie, cu aplicabilitate retroactivă de la 1 noiembrie 2021.

Bugetul de anul acesta are peste 65% în secțiunea de dezvoltare. Deși mă declar mulțumit de atitudinea presei, deși nu este atributul meu să spun lucrul acesta, anul trecut am avut un proiect de hotărâre prin care am majorat, nu foarte consistent, salariile din cadrul Consiliului Județean. Este și a fost de-a lungul timpului o anumită atitudine față de bugetari, față de salarii…”, a spus cu un ton de reproș președintele Consiliului Județean Ialomița.

Pentru a le arăta ialomițenilor că bugetul de salarii nu este o piatră de moară la gâtul bugetului județului Ialomița, Marian Pavel a raportat salariile celor din aparatul propriu al instituției la total buget pe anul 2022, tocmai pentru ca procentul să fie cât mai mic.

Ca analiză, salariile din Consiliul Județean Ialomița, din total buget al județului, înseamnă 2,7%. Vorbesc doar de salariile din Consiliul Județean, fără să iau în calcul salariile din instituțiile din subordine ori pe cele de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Cam asta înseamnă salariile la Consiliul Județean Ialomița.”, a adăugat șeful instituției.

Bugetul pe anul 2022 are alocat un fond de salarii de bază de 13,723 milioane lei pentru plata celor 142 posturi care se finanțează în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Ialomița.

Aici sunt incluse și cele 3 persoane care ocupă funcții de demnitate publică: Marian Pavel, președinte, Cătălin Grigore și Alexandru Dinu, vicepreședinți.

Oamenii cu funcții de conducere, din nou primii beneficiari ai majorărilor salariale

Salariile în aparatul propriu al Consiliului Județean Ialomița au crescut de la 1 noiembrie 2021 cu procente între 5% și 28%.

Cele mai mari indexări s-au aplicat celor mai mici salarii din instituție, procentele de majorare scăzând odată cu înaintarea pe scara ierarhică.

Ca valoare însă nu prea există diferențe între sumele încasate în plus de salariați, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Astfel, șefii au primit „doar” 5% în plus la salariul aferent lunii noiembrie 2021 față de un plus de 28% aplicat, spre exemplu, în cazul unui îngrijitor.

Să-l luăm ca exemplu pe Adrian Ionescu, secretarul general al județului. Acesta avea un salariu de 14.500 la care s-a aplicat o majorare de 5%, respectiv un plus de 725 lei pe lună, până la un total de 15.225 lei.

Un șef de serviciu cu un salariu de 9.000 lei a primit 8% în plus la salariu, un plus lunar de 720 lei.

La polul opus, o persoană încadrată ca îngrijitor, căreia i s-a aplicat cel mai mare procent de majorare, 28%, primește în plus lunar 719 lei, mai puțin decât secretarul județului.

EXEMPLE DE MAJORĂRI SALARIALE ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA

Secretar județ: salariu vechi 14.500 lei, plus de 5%, salariu actual 15.225 lei

Arhitect șef: salariu vechi 13.500 lei, plus de 5%, salariu actual 14.175 lei

Director executiv: salariu vechi 13.000 lei, plus de 5%, salariu actual 13.650 lei

Director adjunct: salariu vechi 11.000 lei, plus de 5%, salariu actual 11.550 lei

Șef serviciu: salariu vechi 9.000 lei, plus de 8%, salariu actual 9.720 lei

Referent superior: salariu vechi 3.795 lei, plus 10%, salariu actual 4.175 lei

Îngrijitor: salariu vechi 2.530 lei, plus 28%, salariu actual 3.249 lei

Related posts