Eveniment Favorite 

Un milion lei pentru plata lui Vasile Silvian Ciupercă și a colegilor judecați în dosarul DNA

Un milion de lei din fondul de rezervă bugetară a Consiliului Județean Ialomița este suma necesară plății salariilor neîncasate.

Un milion lei, jumătate din tot fondul de rezervă bugetară a Consiliului Județean Ialomița în anul 2022, este suma alocată plății funcționarilor publici judecați în dosarul DNA.

Fostul președinte Vasile Ciupercă și colegii din compartimentele Consiliului Județean Ialomița au fost achitați definitiv de instanță iar acum își cer drepturile salariale pentru lunile în care nu au mai ocupat funcțiile avute la momentul descinderii mascaților în sediul instituției.

Vasile Silvian Ciupercă, și achitat, și remunerat retroactiv

Consilierii județeni vor aproba în ședința extraordinară de vineri rectificarea bugetară propusă de conducerea Consiliului Județean Ialomița.

Un punct important în noua formulă de buget județean pe anul în curs o reprezintă scoaterea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 1 milion lei ca efect al deciziei instanței în dosarul instrumentat de DNA împotriva lotului de funcționari publici și a fostului președinte al CJ Ialomița.

Se aprobă alocarea sumei de 1.000,00 mii lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Ialomița pentru asigurarea surselor de finanțare necesare acordării drepturilor salariale ce decurg din aplicarea prevederilor Deciziei Penale nr. 940 din 13.08.2021, definitivă, pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul penal nr. 24754/3/2015, prin care a rămas definitivă Sentința Penală nr. 1085 din 26.05.2017 pronunțată de Tribunalul București., se arată în proiectul de hotărâre semnat de președintele Marian Pavel.

860.000 lei din milionul de lei alocat reprezintă salarii de bază, 76.000 lei contribuții de asigurări sociale de stat, 3.000 lei contribuții de asigurări de șomaj, 25.000 lei contribuții de asigurări sociale de sănătate și 36.000 lei alte contribuții.

Prin suplimentarea capitolului bugetar alocat plății autorității executive a Consiliului Județean Ialomița salariile de bază ce trebuie plătite în anul 2021 ajung la valoarea totală de 12,448 milioane lei, echivalentul a aproximativ 2,5 milioane euro.

Vasile Silvian Ciupercă recunoaște: Sunt corigent la inginerii financiare

Related posts