Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu, deputat PSD: Sănătatea românilor trebuie să primeze organizării alegerilor

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, trage un semnal de alarmă privind creșterea riscului de îmbolnăvire a românilor în contextul organizării cu orice chip a alegerilor parlamentare.

Între sănătatea populației și organizarea alegerilor în data de 6 decembrie, după cum insistă președintele Iohannis și Guvernul Orban, noi, social-democrații, punem pe primul loc siguranța sanitară a alegătorilor și a familiilor acestora. Trebuie să fim responsabili pentru că numărul record al îmbolnăvirilor raportate zilnic de la începutul acestei săptămâni confirmă că majoritatea acestora s-a produs, în urmă cu 14 zile, la alegerile locale”, declară deputatul PSD ialomițean.

Ștefan Mușoiu dă asigurări că partidul pe care îl reprezintă este pregătit și pentru alegerile parlamentare, mai ales că în această săptămână și-a prezentat programul de guvernare, însă face apel la luciditatea și responsabilitatea guvernului și a șefului statului pentru amânarea scrutinului din iarnă.

PSD nu susține organizarea alegerilor în contextul creșterii cazurilor de Covid-19! Deși această decizie de organizare a alegerilor în decembrie aparține exclusiv Guvernului, care stabilește data alegerilor, și lui Iohannis, care a blocat legea cadru ce dădea această prerogativă Parlamentului, PSD va face toate demersurile posibile în Legislativ pentru evitarea unui dezastru de sănătate publică.”, anunță Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD spune că pentru stoparea agravării pandemiei, social-democrații ar putea face uz și de varianta adoptării unei noi legi speciale, strict pentru prelungirea actualului mandat astfel încât să fie amânate alegerile parlamentare pentru o dată ulterioară, când se va stabiliza numărul îmbolnăvirilor.

Related posts