Favorite Politică 

PNL Ialomița a întocmit listele electorale pentru alegerile parlamentare iar conducerea centrală le-a validat

PNL Ialomița a finalizat listele electorale pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie.

PNL Ialomița a stabilit listele pentru Camera Deputaților și Senat. Deputatul Tinel Gheorghe, singurul parlamentar PNL din județul Ialomița ales în 2016, nu a primit undă verde la o candidatură pentru un al patrulea mandat parlamentar.

Organizația județeană, prin forurile sale interne de conducere, a stabilit lista cu candidații pentru Camera Deputaților și Senatul României, a anunțat pe Facebook Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia și președinte interimar după ce Tinel Gheorghe și-a dat demisia la presiunea lui Ludovic Orban.

Pentru Camera Deputaților, PNL Ialomița va candida cu Luminița Rodica Barcari (foto), secretar de stat în Ministerul Educației și candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, secondată de deputatul de Ialomița Mihăiță Găină, ales în 2016 pe lista PSD.

Următoarele persoane pe listă sunt: Gabriel Răceanu, consilier județean, Nicu Cristea, fost primar al comunei Roșiori, Gabriel Ioniță, profesor de matematică la Școala nr. 2 Slobozia, și Traian Mitrea, candidat la funcția de primar la orașului Țăndărei.

La Senat, lista PNL Ialomița se deschide cu Robert Viorel Chioveanu, președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Gheorghe Catrinoiu, candidat funcția de primar al municipiului Fetești, Mihaela Racovițeanu, fost director al Bibliotecii Județene Ialomița și actual expert la Institutul Cultural Român, și Sile-Adrian Merlea, fost primar al comunei Perieți, sunt ceilalți liberali propuși la Senat.

Cele două liste electorale propuse de PNL Ialomița au fost validate duminică după-amiază de conducerea centrală într-o video-conferință de stabilire a candidaturilor pe județe pentru Camera Deputaților și Senat.

Pe 6 decembrie, când sunt programate alegerile parlamentare, avem un ultim obstacol în calea restaurării unui stat de drept funcțional și a unei majorități parlamentare legitime. Avem nevoie de o dezvoltare normală a României și a județului Ialomița, ceea ce numai o nouă majoritate democratică în Parlamentul României, care să susțină un guvern liberal, ne poate oferi., a transmis Dragoș Soare, președinte interimat PNL Ialomița.

Related posts