Eveniment Favorite Politică 

Tinel Gheorghe: Vom sta la ușă și vom lua toți banii pentru Ialomița! Ludovic Orban: Ușa mea este deschisă, veniți cu proiecte!

Premierul Ludovic Orban a ținut să încheie perioada de campanie electorală în județul Ialomița, prin întâlniri politice cu toți candidații PNL la funcțiile locale importante.

Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, i-a mulțumit lui Ludovic Orban că și-a lăsat treburile guvernamentale pentru a veni în județul Ialomița.

Este o deosebită onoare pentru mine și pentru echipa PNL să vă avem astăzi printre noi, în Ialomița. Acesta este un mesaj de sprijin total al candidaților PNL la alegerile locale din 27 septembrie.”, a spus președintele PNL Ialomița.

Vă mulțumesc pentru că ați reintrodus județul Ialomița pe lista de priorități guvernamentale în ceea ce privește investițiile publice și în ceea ce privește atenția guvernamentală pentru dezvoltarea acestei zone. Suntem rămași în urmă și acest lucru ne poziționează pe ultimele locuri din țară din aproape toate punctele de vedere: socio-economic, investițional, atragerea de fonduri europene.”, a adăugat deputatul liberal.

Tinel Gheorghe i-a promis premierului că după ce liberalii se vor instala la conducerea Consiliului Județean Ialomița și vor prelua majoritatea primăriilor din județ, aleșii locali liberali vor face cărare la București pentru obținerea de fonduri.

Garanția noastră sunteți dumneavoastră că lucrurile se vor schimba, împreună cu noi, cu ceea ce dorim să facem în Ialomița, și vă asigurăm că după 28 septembrie vom sta la ușa Guvernului și a Ministerelor și, așa cum am mai spus-o, vă vom lua toți banii pentru Ialomița!”, l-a amenințat, mai în glumă, mai în serios, Tinel Gheorghe pe Ludovic Orban.

Premierul a zâmbit și l-a asigurat pe președintele PNL Ialomița că va avea tot sprijinul posibil din partea tuturor Ministerelor Guvernului României.

De stat trebuie să stai la ușă când e ușa închisă! Ușa mea va fi deschisă. Așa că nu trebuie să stați la ușă, trebuie doar să veniți cu proiecte care stau în picioare. Și, evident, să fiți lângă mine.”, a fost replica premierului.

Investiții prioritare: Pasajul Drajna și infrastructura de irigații

Ialomița este foarte aproape de București și cu toate acestea este un decalaj foarte mare de dezvoltare între arealul metropolitan al capitalei și județul Ialomița, deși și o parte din Ialomița, zona de vest, poate fi considerată că este în arealul metropolitan.”, a completat Ludovic Orban.

Premierul a spus că prioritar pentru județul Ialomița rămâne pasajul de la Drajna ce va fi executat în cel mai scurt timp posibil:

Am discutat mai multe obiective, pasajul de la Drajna este unul prioritar, un pasaj ce leagă Autostrada Soarelui de Ialomița și este foarte important pentru conectarea rapidă a tuturor localităților din județ.”

Ludovic Orban a explicat că atunci când a venit la Guvern a găsit planul pasajul de la Drajna abandonat într-un sertar, un proiect care bătea pasul pe loc și care acum este la stadiul scoaterii la licitație a proiectării și execuției pentru realizarea în cel mai scurt timp a unui obiectiv strategic pentru ialomițeni.

Pasajul va fi legat de un drum expres Brăila – Slobozia – Drajna – Călărași – Chiciu, prins în planul de proiecte finanțate cu fonduri europene.

Avem un plan extrem de ambițios legat de sistemul de îmbunătățiri funciare atât pentru Ialomița cât și pentru celelalte județe cu potențial agricol. Anul acesta am văzut că suntem extrem de vulnerabili și nu mai putem sta cu mâinile în sân pentru a ne prinde seceta nepregătiți.”, a mai spus Ludovic Orban,

În planul de reziliență și recuperare al Guvernului, spune premierul, există acordul pentru includerea unui amplu program de investiții prin alocarea a peste 5 miliarde euro, bani ce urmează a fi investiți în diferite tipuri de lucrări, de irigații, de desecări, de drenaje, de combaterea eroziunii solului și de combatere a deșertificării.

Ludovic Orban a mai anunțat că au fost finalizate plățile pentru fermierii care au fost afectați de secetă pentru culturile de toamnă, iar în două-trei săptămâni va fi inițiat actul normativ pentru despăgubirea culturilor de primăvară.

Vreau să-i asigur pe locuitorii județului Ialomița că susținem investițiile pentru alimentare cu apă, pentru canalizare și pentru introducerea alimentării cu gaz metan, dar și investițiile în infrastructura rutieră.”, a conchis Ludovic Orban.

Related posts