Eveniment Favorite Social 

Tradiția culinară ialomițeană, premiată la festivalul LA CASA TUDORII

Tradiția culinară din Ialomița a fost reprezentată în zeci de standuri la evenimentul patronat de Consiliul Județean Ialomița.

Festivalul – concurs prin care a fost celebrată tradiția culinară ialomițeană și-a desemnat câștigătorii. Degustătorii au avut serios de furcă în a departaja zecile de produse autohtone, care mai de care mai inedite și delicioas.

Evenimentul LA CASA TUDORII 2023, ajuns deja la a unsprezecea ediție, a fost din nou organizat ca la carte de Consiliul Județean Ialomița și Muzeul Județean Ialomița.

La reușita Festivalului – concurs de tradiție culinară ialomițeană au pus umărul instituțiile județene de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Ialomița: Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, alături de autorități ale administrației publice locale și diferite entități ale societății civile.

Trofeul Festivalului LA CASA TUDORII, ediția 2023, în valoare de 2.500 lei, a fost câștigat de Școala Profesională “Areta Teodorescu” Grivița (foto) pentru tradiționalitate, originalitate și diversitate.

DĂ CLICK AICI pentru galerie foto de la evenimentul LA CASA TUDORII, ediția 2023!

Cei mai buni dintre cei buni în promovarea și păstrarea tradiției culinare ialomițene

Secțiunea MÂNCĂRURI CALDE, ADULȚI

Locul 1: Familia Mirică – Giurgeni (2.000 lei) – ciorbă de pește

Locul 2: Comunitatea Rușilor Lipoveni – Bordușani (1.500 lei) – psounyk (budincă de orez)

Locul 3: Primăria Ciulnița (1.000 lei) – rață cu varză

Secțiunea MĂNCĂRURI CALDE, ELEVI

Locul 1: Colegiul Național “Mihai Viteazul” Slobozia (2000 lei) – chifteluțe de mămăligă și scrumbie afumată în sos de ardei copți

Locul 2: Școala Profesională Traian (1500 lei) – ciorbă de spanac cu lapte acru

Locul 3: Școala gimnazială Ciulnița (1000 lei) – tocană cu carne și cârnați

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI), ADULȚI

Locul 1: “Mărculeştencele iscusite” – Comuna Mărculești (2000 lei) – scovergi cu aromă de Bărăgan

Locul 2: Muzeul Național al Agriculturii Slobozia (1500 lei) – aperitiv cu pastă de jumară și rachiu de fructe

Locul 3: Conacul lui Noro – Gimbășani (1000 lei) – imam bayîldî

Secțiunea PREPARATE CULINARE RECI (ANTREURI), ELEVI

Locul 1: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești (2000 lei) – fasole bătută

Locul 2: Școala Profesională Bordușani (1500 lei) – ardei umplut cu miez de pâine, măsline și hamsii

Locul 3: Școala Profesională “Ion Man” Broșteni, echipa cadrelor didactice A-RROMA (1000 lei) – mămăligă la grătar

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE, ADULȚI

Locul 1: “Veteranele” – Luciu (2000 lei) – pâine de casă

Locul 2: “Mărculeştencele iscusite” – Comuna Mărculești (1500 lei) – nuci umplute cu cremă

Locul 3: Chiriac Elena – Comuna Vlădeni (1000 lei) – ghizmana

Secțiunea PREPARATE DE PATISERIE ȘI COFETĂRIE, ELEVI

Locul 1: Școala Gimnazială Giurgeni (2000 lei) – scutecele lui Hristos

Locul 2: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “Anghel Saligny” Fetești (1500 lei) – pesmeți

Locul 3: Școala Albești (1000 lei) – tăvălită cu nucă

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE, ADULȚI

Locul 1: Conacul lui Noro (2000 lei) – dulceață de gogonele

Locul 2: “Mărculeştencele iscusite” – Comuna Mărculești (1500 lei) – dulceață de gogonele cu miez de nucă

Locul 3: “Delicatețurile soacrei” – Comuna Mihail Kogălniceanu (1000 lei) – salată de crudități

Secțiunea PREPARATE CONSERVATE ȘI SEMICONSERVATE, ELEVI

Locul 1: Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Fetești (2000 lei) – mâncare de gutui

Locul 2: Colegiul Național “Grigore Moisil” Urziceni (1500 lei) – zacuscă de dovlecei

Locul 3: Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” Slobozia (1000 lei) – zacuscă de vinete

Related posts