Sport 

UNIREA Slobozia își arată colții pentru prima dată în deplasare

Unirea Slobozia a câștigat cu CSM Reșița fără drept de apel, scor 3 – 0, meci decis de momentul psihologic al ratării de către gazde a unei lovituri de la 11 metri la 1 – 0 pentru echipa lui Enache Costea.

Unirea Slobozia a reușit la a treia deplasare să se întoarcă acasă cu tolba plină de puncte, victorie încântătoare la Reșița.

Formația lui Enache Costea a deschis scorul, așa cum o făcuse și în precedentele deplasări cu Concordia Chiajna și cu Universitatea Cluj.

Și tot din 11 metri, și tot prin căpitanul Constantin Toma, cel care a fructificat șansa deschiderii scorului după un fault făcut în careu în minutul 21 asupra lui Moldovan.

CSM Reșița a dat impresia că poate trece peste șocul golului încasat dar în afara unei dominări sterile la mijlocul terenului nimic periculos nu s-a produs la poarta lui Cristi Poiană până la pauză.

Unirea Slobozia câștigă după ce Poiană apără o lovitură de la 11 metri

CSM Reșița s-a aruncat în atac imediat după odihnă și Daniel Ene este faultat în careu iar centralul indică din nou punctul cu var, de data aceasta pentru gazde.

Execută Laurențiu Buș dar portarul Cristi Poiană este inspirat și refuză golul. Repune rapid mingea în joc și pe contraatac Unirea Slobozia dă lovitura și înscrie al doilea gol într-un meci în deplasare, premieră în acest sezon, prin Adrian Moldovan, minge trimisă în plasă din alunecare.

Gazdele cad psihic și înțeleg că totul este pierdut în minutul 64, atunci când fundașul Gabriel Lazăr, în sfârșit în echipă după o accidentare suferită în meciul de baraj, punctează cu o lovitură de cap pentru o victorie la scor, 3 – 0.

Un rezultat pe care nu-l așteptam. Fotbalul te pedepsește atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toții suntem vinovați, în frunte cu mine. Slobozia cu siguranță și-a dorit mult să câștige acest joc, iar noi nu am avut atitudinea pe care trebuia să o avem.”, a spus după meci Alexandru Pelici, antrenorul celor de la CSM Reșița, citat de caon.ro.

De partea cealaltă, Enache Costea era fericit pentru că a spart ghinionul avut în precedentele deplasări, atunci când a deschis scorul dar a pierdut de fiecare dată cu 1 – 3.

Am întâlnit un adversar cu experiență mare la nivelul Ligii 2. Important pentru noi este că am reușit să contracarăm jocul Reșiței și să avem și un pic de șansă. Șansa noastră a fost acel 11 metri al gazdelor, în condițiile în care ei nu au marcat, noi ne-am descătușat, ca să spun așa. Jocul din repriza a doua chiar a fost la discreția noastră.”, a spus Enache Costea.

Cu 7 puncte acumulate în 5 partide Unirea Slobozia urcă pe locul 12 în clasament înaintea meciului de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, locul 17, cu 6 puncte.

CSM REȘIȚA: Cobrea, Acka, Dudea, Vasiu, Vădrianu, Danci, Brînzan, Dat, Rașoveanu, Buș, Ene. Rezerve: Zimmermann, Breșneni, Ilie, Astafei, Szijj, Bagherea, Chera, Popescu. Antrenor: Alexandru Pelici.

UNIREA SLOBOZIA: Poiană, Stoianovici, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Danciu, Adăscăliței, Răduca, Moldovan, Trucă. Rezerve: Gurău, Dumbrăvean, Dinu, Chebac, Lemnaru, Pocol, Unguru, Mihalache, Ene. Antrenor: Enache Costea.

Related posts