Eveniment Favorite Politică 

Cristian Roman și Iusein Iuksel, primari în Țăndărei și Fierbinți Târg, se întorc la locul faptei

Cristian Roman și Iusein Iuksel, PSD, revin în funcțiile de primar în Țăndărei, respectiv Fierbinți Târg, după ce în trecut și-au pierdut mandatele din cauza condamnărilor penale.

Primarii din Țăndărei și Fierbinți Târg se întorc la locul faptei și vor conduce orașele pentru următorii patru ani. Cel puțin teoretic.

Cristian Roman, serbat cu artificii

Cristian Roman (foto) a câștigat la Țăndărei alegerile locale cu un scor de tot râsul. 1.100 localnici dintre cei 4.062 prezenți la vot au ales să pună ștampila pe buletinul de vot în dreptul candidatului PSD. Matematic, Roman este primarul a 27% dintre cei prezenți la urne și a doar 10% dintre locuitorii din Țăndărei cu drept de vot.

Victoria lui Cristian Roman a fost serbată cu mare tărăboi de cei mai fideli susținători ai săi. Aceștia s-au bătut pe șepcile cu sigla PSD azvârlite la grămadă în sediul partidului, după care au ieșit pe străzi să urle de plăcere la artificiile pregătite de primarul care se întoarce la locul faptei.

Asta s-a vrut in Țăndărei!

Publicată de Mitrea Steluta-Iuliana pe Duminică, 27 septembrie 2020

Pentru cei care nu știu, în ianuarie 2017, pe vremea era primar în Țăndărei, el a fost condamnat la 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce în 2014 fusese arestat preventiv într-un dosar penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual în legătură cu derularea unor contracte finanțate din banii comunității locale.

Primarul Cristian Roman, împreună cu șeful Biroului de Achiziții Publice al Primăriei Țăndărei, au prejudiciat bugetul local cu suma de 400.000 lei, potrivit procurorilor care au obținut în instanță condamnarea celui care a revenit acum pe fotoliul de primar.

Iusein Iuksel, gata să rezolve definitiv cazul!

Iusein Iuksel, PSD, se întoarce în funcția de primar la patru ani distanță după ce a fost condamnat penal și a pierdut astfel mandatul de primar, tot PSD, firește, câștigat în anul 2016.

Iusein Iuksel a fost votat duminică de o treime dintre cetățenii prezenți la urne, cu un avans de 85 voturi în fața candidatului PNL și cu 138 voturi mai multe decât fostul primar Dobre Pârvu, dat afară din PNL în mod neașteptat cu puțin timp înaintea alegerilor locale și acum candidat la USR-PLUS.

Greșeala strategică a PNL Ialomița i-a costat pe liberali fotoliul de primar, reintrat acum în posesia lui Iusein Iuksel. Dincolo de condamnarea penală de 4 luni închisoare cu suspendare primită după alegerile locale din 2016, actualul primar a îndatorat comunitatea locală cu un împrumut împovărător pe care comunitatea abia îl achită lunar.

Investiția în Școala de Arte și Meserii din localitate s-a făcut cu fonduri europene până la un moment dat, după care, pe modelul parcării subterane de la Slobozia, s-a contractat un împrumut de la Trezorerie.

Iusein Iuksel a făcut apoi plăți duble pentru aceeași lucrare, banii n-au mai fost recuperați de la firma omenită de fostul și actualul primar iar locuitorii au rămas și fraieriți, și buni de plată.

Curtea de Conturi a constatat măgăriile dar totul s-a îngropat într-o cercetare penală care, în mod suspect, nu se mai termină!

Cu toate acestea au decis ca în următorii patru ani, dacă nu apar iar surprize neplăcute, social-democratul Iusein Iuksel să conducă Primăria Fierbinți Târg.

Related posts