Favorite Politică 

TINEL GHEORGHE: Mi-am depus cerere de candidatură pentru locul 1 pe lista PNL la Camera Deputaților

Tinel Gheorghe, deputat liberal, a anunțat că și-a depus la PNL Ialomița o cerere de candidatură pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Tinel Gheorghe, proaspăt demis de la șefia PNL Ialomița la solicitarea expresă a lui Ludovic Orban, liderul PNL, ca urmare a rezultatelor electorale sub valorile promise în campania electorală, și-a anunțat intenția de a candida din nou la Camera Deputaților.

Pentru a obține primul loc pe lista electorală, cel care oferă cele mai mari șanse pentru un loc în următorul Parlament, Tinel Gheorghe, deputat din 2008, trebuie mai întâi să obțină acordul organizației județene și, ulterior, validarea structurilor centrale liberale, adică a celor care l-au schimbat din funcția de președinte al PNL Ialomița.

Mi-am depus cerere de candidatură pentru Camera Deputaților, locul 1 pe listă, pentru alegerile parlamentare. Am depus-o, conform procedurii, la organizația județeană PNL Ialomița.

Sunt parlamentar în funcție, am fost președintele organizației județe până acum o săptămână și sunt unul dintre militanții activi, foarte activi atât în Parlamentul României cât și în activitatea politică extra-parlamentară la nivel județean.

Sper, dacă am și sprijinul colegilor mei de la PNL Ialomița, să îmi dovedesc utilitatea în continuare în slujba și în interesul ialomițenilor și al slobozenilor.”

Cine și-a mai depus candidatura în județ pentru Camera Deputaților și Senat?

Nu știu pentru Camera Deputaților dar știu pentru Senat, Mihai Găină, intenția lui este pentru primul loc pe listă.”

Tinel Gheorghe: Există un gentlemen’s agreement cu Ludovic Orban, președintele PNL

Aveți sprijinul organizației centrale PNL, având în vedere că tocmai vi s-a impus demisia?

În septembrie anul trecut, atunci când s-a pus problema demiterii Guvernului Dăncilă, eu am fost unul dintre cei trei președinți de organizații județene care am adus în PNL în urma negocierilor un parlamentar de la PSD, pe Mihai Găină.

În noiembrie 2019, Guvernul Dăncilă a căzut la trei voturi, unul dintre voturile care au dus la căderea Guvernului Dăncilă au venit de la organizația PNL Ialomița, prin deputatul Mihai Găină, cu care eu am negociat. Negocierea mea însă, a fost în trei: eu, Mihai Găină și președintele PNL Ludovic Orban.”

Ce s-a stabilit la acea întâlnire în trei?

La acea negociere s-a stabilit un fel de gentlemen’s agreement: Mihai Găină va fi locul 1 la Senat din partea PNL la alegerile parlamentare din 2020, Gheorghe Tinel va fi locul 1 la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 2020.

Dar fiind faptul că înțelegerea nu am făcut-o cu oricine și oriunde, și am făcut-o cu președintele PNL și cu primul-ministru în funcție, eu cred că acest gentlemen’s agreement se va respecta.”

Care este pasul următor, după depunerea intenției dumneavoastră?

Comitetul Director Județean, format din membri Biroului Permanent Județean și toți președinții de organizații locale, trebuie să dea un vot zilele următoare.”

Credeți că primul pe lista pentru Camera Deputaților veți reuși să obțineți pentru prima dată un mandat întreg sau veți fi din nou deputat prin redistribuirea voturilor?

PNL dorește un alt Parlament, cu altă structură și coloratură politică, conform votului, dar nu suntem într-o situație normală ca să anticipăm un vot. Sunt foarte multe elemente care vor concura la rezultatul votului în 6 decembrie.

S-ar putea să avem un absenteism extrem de mare din cauza incidenței cazurilor de coronavirus. Structura organizatorică a PNL îi permite să atace în Ialomița cu succes două poziții de parlamentar, unul la Senat și unul la Camera Deputaților.”

Related posts