Favorite Sport 

Unirea Slobozia pierde pe teren propriu cu Metaloglobus dintr-un penalty acordat în prelungirile meciului

Unirea Slobozia nu a repetat meciul foarte bun cu Rapid București și termină fără punct cu Metaloglobus București.

Unirea Slobozia a pierdut pe teren propriu în fața unei echipe decimată de accidentări și fotbaliști infectați cu Covid-19.

Față de jocul încântător, de mare luptă și ambiție, din confruntarea cu Rapid București, fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au jucat fără vlagă și nerv și au ieșit de pe teren cu capetele plecate.

Cu doar o etapă rămasă de jucat din prima parte a sezonului, Unirea Slobozia își face calcule pentru jocurile din play-out și va avea o primăvară teribil de grea în încercarea de a evita retrogradarea în Liga 3.

Lipsă de inspirație pe faza ofensivă

Metaloglobus a venit la Slobozia cu o echipă încropită și o foaie de joc în care cu greu a găsit să treacă patru fotbaliști de rezervă.

În aceste condiții gazdelor li s-a părut că va fi o simplă formalitate să dubleze victoria din meciul cu Rapid București.

Unirea Slobozia a fost însă surprinsă de lupta acerbă pe care cei de la Metaloglobus au dat-o pentru fiecare minge.

Cu un excelent Sota Mino la centrul terenului, oaspeții au reușit să blocheze departe de propria poartă acțiunile ofensive ale adversarilor.

Unirea Slobozia a dat semne de pericol mai întâi în minutul 11, lovitură de la colț executată de pe dreapta de Toma și Diarra reia cu capul pe spate și trimite mingea la o palmă de vinclul porții.

În minutul 30 căpitanul Constantin Toma ia o minge de la centru, înaintează frontal și șutează cu sete de la 28 metri poziție centrală, portarul Gavrilaș scoate cu greu în față dar niciun jucător de la Unirea nu este atent iar Metaloglobus scapă cu bine.

Cinci minute mai târziu, Diarra intră în dribling în careu, scapă de doi fundași și șutează la firul ierbii iar Gavrilaș reține cu greu mingea.

11 metri, pentru Unirea ba, pentru Metaloglobus da!

Antrenorul Adrian Mihalcea îi trimite imediat după pauză pe teren pe Răduca și pe Trucă încercând să anime ofensiva.

Unirea Slobozia cere justificat în minutul 50 un penalty la o fază la care mingea șutată de Diarra de la 7 metri de poartă, poziție centrală, este respinsă cu mâna mult ridicată de fundașul Coman.

Peste cinci minute Răduca centrează până la Trucă, acesta întoarce mingea la Suciu care alege soluția unui șut din afara careului și mingea zboară mult peste transversală.

Este schimbat și Suciu cu atacantul Moldovan iar omul trimis pe teren își trece în cont o ocazie în minutul 64: centrare Trucă și reluare cu capul din centrul careului mare iar Gavrilaș reține pe linia porții mingea venită cu boltă.

Metaloglobus se apără exact dar în minutul 75 Diarra ia o acțiune pe cont propriu pe partea dreaptă, intră în viteză în careu, driblează un fundaș ieșit în întâmpinare și trage din 6 metri din unghi peste poartă.

Finalul de joc, teribil de fragmentat de centralul Marius Omuț care s-a dat în spectacol prin multitudinea de decizii greșite, aparține oaspeților.

Mai întâi, în minutul 80 bara îl salvează pe portarul Gurău, mingea fiind trimisă din doi metri de Botic după o centrarea în buza porții semnată de Ovidiu Herea.

Unirea mai are o șarjă ofensivă în minutul 85, centrare în careu, mingea ajunge la Diarra care și-o ridică pentru foarfecă, își lovește adversarul cu piciorul în umăr și vede al doilea cartonaș galben, fiind eliminat de pe teren.

În prelungirile partidei, defensiva gazdelor este nepregătită la o aruncare de la margine, mingea este trimisă la bătaie în careu, Radu Chiriac și fundașul Gabriel Lazăr se luptă pentru ea, jucătorul de la Metaloglobus cade iar centralul indică entuziast lovitură de la 11 metri.

Execută Ovidiu Herea pe centrul porții, portarul Gurău ridică piciorul, lovește mingea dar nu are forța să o ridice peste poartă iar oaspeții pleacă de la Slobozia cu trei puncte nemeritate după felul în care a decurs jocul. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Trașcu, Danciu, Adăscăliței, Diarra, Ciobanu. Au mai jucat: Răduca, Trucă, Moldovan. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Metaloglobus București: Gavrilaș – Coman, Caramalău, Chiriac, Sava, Sota, Botic, Bolohan, Covalciuc, Aguinaldo, Herea. Au mai jucat: Ion, Ciocâlteu. Antrenor: Gabriel Nicolae Manu.

Related posts