Eveniment Favorite Politică 

Victor Moraru, „președintele” mincinos al Consiliului Județean Ialomița

Victor Moraru trăiește într-un vis din care nu s-a trezit și se prezintă alegătorilor din Ialomița drept „președintele Consiliului Județean” deși el nu mai are această calitate de o lună de zile.

Victor Moraru a ocupat vremelnic funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Omul care se crede un soi de dar divin picat în Ialomița pentru a aduce bunăstare și progres trăiește în continuare în universul său paralel, rupt complet de realitate, alimentat de zeci de „Să ne trăiți, domnule președinte!”, rostit obsesivo-dependent în sediul Pro România.

Legea l-a binecuvântat cu un șut în dos

Victor Moraru a fost deposedat de funcția de președinte de Consiliu Județean prin efectul legii, în momentul în care a ales să se înscrie într-un alt partid, Pro România, decât cel pentru care candidase în 2016, și anume PSD.

Lăsat fără funcția publică, fără mașina de serviciu, fără resursele financiare ale instituției publice, chiar și fără administratora publică, parteneră de nădejde la implementări de atâtea și atâtea ori, Moraru nu-și poate accepta condiția de muritor de rând și se prezintă public în mod laș și mincinos în pliante cu sigla Pro România drept „președinte al Consiliului Județean Ialomița”.

Un partid care nici măcar nu exista în 2016, an în care singura calitate de care a avut nevoie Moraru să ajungă șef al instituției publice a fost că era din PSD, partid devenit majoritar în CJ Ialomița după ce tandemul Moraru – Neacșu i-a vândut pe persoană fizică lui Ionel Gae (ALDE) o funcție de vicepreședinte.

Un președinte ales de 18 plus 3 consilieri județeni, departe de a avea legitimitatea unui președinte ales prin vot direct, pe modelul alegerii unui primar.

Spunem fără legitimitate dacă ne gândim că singurul președinte de Consiliu Județean Ialomița în adevăratul sens al cuvântului, ales prin vot direct de tanti Leana, nea Gică ori unchiul Costel a fost Vasile Silvian Ciupercă, omul care a strâns atunci când s-a ales direct omul peste 80.000 de voturi, un record imposibil de bătut.

Cum vrea Moraru să-i prostească pe alegători

Victor Moraru și-a rupt mai multe rânduri de încălțări luând la pas ulițele pline de praf și abandonate în uitare chiar de el, în cei patru ani cât a tăiat și spânzurat în fruntea Consiliului Județean, luându-și acum un aer fals de băiat bun, din popor, pentru popor.

El este care până mai ieri refuza să stea în ședințele de partid de la PSD alături de cei pe care el îi numea „primarii ăștia penali”, uitând că ei, „primarii ăia penali”, strânseseră voturi în dreptul PSD ca să dicteze el în Consiliul Județean, dar și că era umăr la umăr cu un proaspăt condamnat penal, însuși șeful de partid Marian Neacșu.

Același Victor Moraru, sfidătorul și prea plinul de el de ieri, se face acum preș în fața lui nea Gică, a unchiului Costel, îi pupă mâna și se apleacă până la pământ când o vede pe tanti Leana, doar de dragul de a le smulge votul izbăvitor.

Un vot fără de care adio funcție de președinte, nu mai există leafa mai mare chiar decât salariul președintelui României, dispar mașina la scară și noianul de slugi angajate fără concurs doar ca să-i spună zilnic ce frumos și ce deștept este, și, aoleu, nu mai există nici administratora publică fidelă și docilă la implementări.

Comite Victor Moraru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale?

Într-o scrisoare din care le zâmbește șăgalnic alegătorilor din Bucu, Victor Moraru încheie apoteotic înșiruirea de fraze narcisiste și se semnează cu tupeu: „Cu respect, Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița”!

Cum nu mai este, oficial, șef al Consiliului Județean începând cu data de 17 august 2020, potrivit Ordinului emis de Instituția Prefectului Ialomița, ați putea spune că omul comite infracțiunea de uzurpare de calități oficiale.

Ei bine, definiția din Codul Penal spune că s-ar putea aplica o pedeapsă privativă de libertate doar în cazul în care uzurparea de calități oficiale este însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate.

Altfel spus, din acest punct de vedere Victor Moraru nu este penal. Este, cei drept, un mare mincinos, cu minciunile multiplicate în zeci de mii de fițuici electorale, bune de dus în fundul curții, la toaleta aia de care fostul președinte Victor Moraru nu i-a scăpat nici pe tanti Leana, nici pe nea Gică și nici pe unchiul Costel.

Related posts