Favorite Sănătate 

ALERTĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN SLOBOZIA: Un medic reclamă grave abateri de la regulile elementare de igienă

Mai mulți salariați ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia au reclamat în scris situația de la cea mai mare unitate medicală din Ialomița.

Starea de tensiune de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia este la cote alarmante. Tot mai mulți salariați reclamă abuzurile verbale și administrative ale manageri Mariana Iancu, omul de casă al președintelui Victor Moraru.

Managera lui „Bă” și „Fă”!

Într-o scrisoare semnată de zeci de angajați ai unității medicale se atrage atenția asupra gravelor probleme ce macină din interior activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

De când a fost așezată pe scaunul de manager de către președintele Consiliului Județean Ialomița noi, salariații, avem în permanență conflicte cu această manageră. Nemulțumirile noastre sunt cele mai diverse, pornind de la tăierea drepturilor salariale până la un comportament al acesteia la cel mai josnic nivel.”, se plâng în scris salariații.

Angajații Spitalului Județean de Urgență Slobozia reclamă tăierea sporurilor salariale ori tăierea unei a doua linii de gardă la chirurgie, lucru ce lasă descoperite lucrurile în cazul unor situații speciale.

Suntem toți salariații făcuți puturoși, că noi nu muncim, nu avem voie să stăm să ne odihnim pe un scaun după o activitate de serviciu, suntem filmați în permanență de managera Mariana Iancu, suntem amenințați în permanență că ne dă afară…”, susțin semnatarii scrisorii de protest.

Oamenii sunt nemulțumiți că Mariana Iancu are un comportament pe care ei îl consideră de mahala, inadecvat pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Ne jignește în permanență, jignește aparținătorii, vorbește extraordinar de urât cu medicii, cu asistentele medicale, cu infirmierele, se adresează cu „Bă” și „Fă”, strigă pe holurile Spitalului cu fel de fel de cuvinte…”, mai spun angajații unității medicale.

Probleme grave la secția ORL

În paralel cu scrisoarea semnată de zeci de salariați, un medic din secția ORL descrie în scris alte probleme grave ce se petrec în secție.

Cadrul medical invocă o serie de nereguli ce se resfrâng direct asupra activității, lucruri ce afectează în mod direct actul medical, în detrimentul drepturilor și intereselor pacientului.

Lipsa dotării corespunzătoarea a secției ORL, inclusiv a sălii de operație, neconformitatea sălii de operație prin ne-asigurarea circuitului dublu pentru acces separat personal medical și pacient, inexistența în gardă a resurselor necesare desfășurării activității sunt probleme prezente în acest moment.

Sunt situații frecvente în care lipsa personalului auxiliar, sesizată la nivelul conducerii de mai bine de 2 ani, poate genera răspândirea printre pacienți a unor boli grave.”, reclamă medicul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Specialistul ORL descrie o situație în care un pacient cu infecție activă cu Klebsiella și Proteus, izolat în salon, este îngrijit peste noapte de un asistent de pe secție care apoi intră în contact cu alți zece pacienți care au intervenții chirurgicale oftalmologice.

Îngrijitorul/infirmierul intră în salonul pacientului infectat cu Klebsiella și Proteus, face curat după care își schimbă halatul, boneta și mănușile pentru a merge apoi să pregătească masa pentru ceilalți pacienți.”, descrie medicul cum se lucrează la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Sorina Pintea, un ministru PSD la cheremul lui Victor Moraru

Hârtiile semnate de angajați dar și de medicul ORL au fost înaintate doamnei Sorina Pintea, pe vremea când aceasta era ministru în cabinetul PSD.

Reclamațiile au rămas fără răspuns. Ministrul uns politic nu avea cum să strice ploile președintelui Consiliului Județean Ialomița, cel care i-a făcut o leafă lunară de mii de euro managerei Mariana Iancu.

Pentru a da impresia că lucrurile merg perfect, Sorina Pintea a fost chemată de Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, într-o vizită minuțios pregătită dar oficial declarată neanunțată.

Rezultatul avea să fie o notă mare acordată Spitalului Județean de Urgență Slobozia care tocmai ce înregistrase un deces al unei paciente cu gripă trimisă de UPU la plimbare de două ori pentru ca să moară acasă!

Ulterior, Sorina Pintea a recunoscut pentru www.infoialomita.ro că vizita în urma căreia crescuse nota acordată Spitalului Județean de Urgență Slobozia fusese organizată după o discuție cu Victor Moraru.

Related posts