Sport 

BILANȚ TUR DE CAMPIONAT: Unirea Slobozia are al doilea atac și a treia apărare din serie

12 jucători de la Unirea Slobozia au marcat în total 35 goluri, la egalitate cu zestrea de goluri a formației CS Tunari.

Unirea Slobozia are o medie de 2,5 goluri marcate pe meci și sub un gol primit în cele 14 etape scurse din actuala ediție de campionat. Doar CS Afumați a marcat mai mult.

Un campionat se câștigă cu o apărare sigură și greu de depășit dar și cu un atac pe măsură. Cu doar două sincope, remizele cu CS Tunari (3 – 3) și CS Medgidia (4 – 4), defensiva a fost una exactă, cu puține erori grave.

La poarta cealaltă, ofensiva a funcționat bine spre foarte bine. Două meciuri fără gol marcat, remizele 0 – 0 de la Popești Leordeni și de pe teren propriu cu Mostiștea Ulmu, au făcut ca media de goluri pe meci să fie mai mică.

Goluri multe marcate de fundași

La încheierea turului de campionat Unirea Slobozia este lider cu 37 puncte acumulate, singura echipă fără înfrângere din seria a doua și a doua, alături de U. Craiova 1948, la nivelul întregii ligi a treia.

Formația lui Enache Costea a marcat 35 goluri (o medie de 2,5 goluri pe meci) și a primit 12 goluri (o medie de 0,86 goluri pe meci).

Un număr de 12 fotbaliști și-au trecut până acum numele pe lista marcatorilor Unirii Slobozia. Interesant este că ei provin din toate compartimentele echipei, mai puțin portarul.

Se remarcă un apetit al fundașilor, semn că fazele fixe lucrate pe îndelete la antrenamente aduc în meciurile oficiale bucuria golului.

Fundașii Ionuț Dinu (2 reușite, ambele cu capul), Gabriel Lazăr (șut din apropierea porții) și Florinel Ibrian (patru goluri din acțiune și unul din lovitură de la 11 metri) sunt marcatorii din ofensiva Unirii Slobozia.

Alături de ei poate fi inclus și mijlocașul Mihăiță Lemnaru (gol dintr-un șut superb cu CS Medgidia), fotbalist ce are mai degrabă poziție mai apropiată de propria poartă decât de poarta adversă.

Atacanții de la Unirea Slobozia și-au luat partea leului

Cel mai prolific jucător de până acum este atacantul Adrian Moldovan (foto). El a reușit 6 goluri din acțiune. Cu 5 reușite, dintre care 3 din lovituri de la 11 metri, căpitanul Constantin Toma este al doilea.

Pe locul 3 se află Mihăiță Năstase, 4 goluri, toate din acțiune. Din nefericire tânărul atacant a suferit o fractură și va avea de așteptat până în primăvară, în meciurile din retur, pentru a-și îmbunătăți performanța.

O mențiune specială pentru Bogdan Danciu, cel care a marcat 3 goluri din tot atâtea șuturi din afara careului cu CS Tunari, Axiopolis Cernavodă și Viitorul Ianca. Tot trei reușite are și Adrian Răduca dar una singură, golul cu CS Afumați, a venit din acțiune și nu de la punctul cu var.

Alexandru Moise, cel mai ghinionist în fața porții adverse, și Nicolae Hertu sunt jucătorii care au marcat câte două goluri în sezonul actual.

În fine, Mihai Milotin completează lista fotbaliștilor cu goluri marcate pentru Unirea Slobozia în turul campionatului, gol în partida de pe teren propriu cu Recolta Gheorghe Doja, cealaltă formație ialomițeană din serie.

Related posts