Favorite Sănătate Social 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Spitalul Fetești are doi din trei pacienți cu coronavirus vindecați

Spitalul Municipal Fetești, spital-suport coronavirus, rămâne singura unitate medicală din județ fără cadre medicale infectate.

Spitalul Municipal Fetești se mândrește cu o rată de vindecarea a pacienților cu COVID-19 de aproape 65%, raportat la numărul total de 187 pacienți internați.

Datele centralizate la sfârșitul săptămânii indică un număr total de 119 pacienți externați după ce au fost oficial declarați vindecați.

Vineri dimineață se mai aflau internați 59 de pacienți ce dezvoltau diferite forme ale bolii.

Din momentul în care Spitalul Municipal Fetești a devenit spital-suport COVID-19 în Ialomița un singur pacient internat a decedat iar alți 8 au fost transferați spre spitale din capitală.

Îmbucurător este că niciunul dintre angajații unității medicale, cadre medicale, asistenți, infirmieri ori personal auxiliar, nu s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Cel mai mult ne bucurăm atunci când încă un pacient este declarat vindecat și pleacă acasă. La fel de bucuroși suntem că nicio persoană dintre cele care asigură serviciile medicale la Spitalul Fetești nu s-a îmbolnăvit.”, a declarat Liviu Daniel Patrichi, managerul unității medicale.

CITEȘTE ȘI: Guvernul va trata bolnavii de Covid cu un medicament neavizat UE și importat din Rusia!

Până în prezent au fost efectuate două rânduri de testări în rândul cadrelor medicale, asistenților, infirmierilor și personalului din Spitalul-suport COVID-19.

La prima testare au fost 124 de probe ce s-au dovedit a fi negative iar la a doua testare toate cele 37 de persoane s-au dovedit a fi neinfectate cu noul-coronavirus.

Reguli de testare pentru pacienții tratați

Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal Fetești a fost deschis, anunță managerul instituției.

Pacienții trebuie să se programeze telefonic, la numerele prezentate pe site www.spitalfetesti.ro, pentru a beneficia de serviciile medicale.

Există și o serie de pacienți ce vor fi testați COVID-19, conform metodologiei de prioritizare a testărilor.

Cu maxim 48 de ore înaintea procedurilor de transplant și a donării de organe pacienții trebuie să fie testați pentru noul-coronavirus.

Același termen se aplică și pacienților cu imunosupresie care intenționează să se interneze.

Pacienților oncologici în curs de chimioterapie și/sau radioterapie li se vor preleva probe cu 48 de ore înainte de de fiecare ședință/cură/internare pentru intervenții.

Pacienții ce sunt dializați trebuie testați de două ori pe lună. Teste pentru COVID-19 se iau și gravidelor asimptomatice în carantină/izolare sau contact apropiat cu caz confirmat.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: S-au stabilit zonele din județ în care deplasările se pot face fără declarație pe proprie răspundere

Related posts