Administrație Favorite Sport 

SLOBOZIA: Extinderea sălii de sport a fost blocată de consilierii locali pentru a treia oară

Sala „Andreea Nica” din Slobozia rămâne fără extindere după ce 15 dintre consilierii municipali s-au abținut la vot.

Extinderea sălii de sport prin creșterea numărului de scaune s-a lovit din nou de refuzul consilierilor locali din Slobozia.

Războiul primarului Adrian Nicolae Mocioniu cu echipa consilierilor PSD s-a soldat și de această dată cu un eșec pentru edil.

Primarul plătește astfel dezertarea din PSD și înregimentarea sa politică în obscurul partid Pro România.

Orice primar e consecvent. La fel și Adrian Mocioniu, încă primar de Slobozia.

Primarul Adrian Mocioniu amenința încă de la primul eșec în Consiliul Local Slobozia, octombrie 2019, că va repune pe ordinea de zi proiectul de extindere până ce acesta va fi aprobat.

A făcut-o mai întâi în noiembrie, fără succes, votul echipei de consilieri PSD plus un vot de la PNL blocându-i inițiativa.

Nu-i nimic, Mocioniu a reintrodus proiectul și în prima ședință a anului, cea de joia trecută.

Disputa cu tabăra PSD s-a purtat în aceeași termeni. Social-democrații, prin Valentin Băcanu, au anunțat că nu votează atâta vreme cât nu este obținut un aviz de la ISU.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis în scris că extinderea sălii de sport din Slobozia va avea nevoie pentru a fi ulterior autorizată de un aviz privind securitatea spectatorilor.

“Dacă bugetăm un obiectiv care costă 1,8 milioane și după ce obținem avizul ISU mai trebuie încă 1,8 milioane să îl aduci la starea de autorizare nu este normal. Noi suntem de acord cu extinderea dar nu în aceste condiții neclare., a spus Valentin Băcanu, consilier PSD.

Am cerut votul dumneavoastră ca să demarăm investiția, să obținem avizele și să scurtăm acest timp pentru că efectiv este nevoie de această extindere a sălii.”, a reacționat iritat primarul Adrian Mocioniu.

Gâlceava dintre cele două tabere a durat mai bine de un sfert de ceas în care fiecare parte a ținut-o pe-a ei.

Contestatarii au cerut mai întâi documentul ISU în vreme ce oamenii primarului au zis că nu este nevoie de el la acest moment.

În condițiile în care avem acest fenomen sportiv handbal și există o cerere foarte mare de bilete și oamenii vor să vin să vadă meciuri și cheltuim și destul de mulți bani ca să avem o echipă în prima ligă cred că ar trebui cu toții să punem umărul.”, a încercat Adrian Mocioniu să-i înduplece pe consilierii locali să-i voteze proiectul.

Mesajul semi-lacrimogen, rostit pe un ton smerit, numai bun de pus la rană, nu a avut efectul scontat. Doar 6 voturi „pentru” și 15 „abțineri” iar extinderea a fost respinsă pentru a treia oară de Consiliul Local Slobozia.

Ce mai contează în plus 200.000 lei în ziua de azi cheltuiți din bugetul municipiului Slobozia…

Epopeea extinderii sălii de sport din complexul municipal Slobozia a început în toamna anului trecut.

Proiectul de extindere a fost realizat de PRORENT Slobozia, societate controlată de Emil Constantinescu, consilier personal al primarului Adrian Mocioniu.

Din calcule, extinderea până la 550 locuri pe scaune prin mutarea peretelui de vest și realizarea unei peluze costa aproape 1,49 milioane lei, echivalentul a peste 300.000 euro, cu TVA.

Interesant că din această valoare pentru construcție și montaj se alocau doar două treimi, mai exact 1,009 milioane lei, echivalentul a puțin peste 200.000 euro, cu TVA.

Dacă vă gândiți că 100.000 euro pentru hârțoage, proiecte și avize era prea mult, vă înșelați amarnic!

Cum lucrarea se execută pe banii din bugetul local, siluit de atâta prostie administrativă dusă la rang de artă în ultimii ani, a fost loc de o suplimentare!

Profitând că proiectul dezbătut în luna octombrie a fost trântit la vot, primarul Adrian Mocioniu revine în noiembrie cu o valoare îmbunătățită.

Extinderea ajunge să coste în total 1,695 milioane lei, echivalentul a peste 350.000 euro, cu TVA.

Credeți că majorarea costurilor totale s-a transmis și lucrărilor propriu-zise? Nicidecum, valoarea construcției s-a menținut fix la aceeași nivel, fără măcar un leuț în plus!

Pentru ce suplimentul de peste 200.000 lei rămâne un mister pe care autorul calculelor și, mai ales, primarul Adrian Mocioniu nu s-au ostenit să-l lămurească măcar consilierilor locali.

Certă rămâne doar modalitatea de realizare a extinderii, pe o perioadă de trei ani, adică exact termenul de execuție al sălii polivalente din zona bazinului de înot Slobozia.

Altfel spus, în cazul în care va trece de votul consilierilor, spectatorii se vor putea bucura de scaunele în plus din sală în cel mai fericit caz abia din toamna anului 2023.

Extinderea sălii de sport din Slobozia a fost una dintre promisiunile rostite de primarul Adrian Mocioniu prima dată în toamna anului 2016 și va rămâne neonorată până la predarea cheilor de la Primăria Slobozia.

Related posts